بهزیستی تربت‌حیدریه 6هزار نفر را زیر پوشش دارد
يکشنبه 11 ارديبهشت 1401 - 17:50:52
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- تعداد افراد زیرپوشش اداره بهزیستی تربت حیدریه نزدیک به 6 هزار نفر است که از این تعداد چهار هزار و 600 نفر معلول هستند.

رییس اداره بهزیستی شهرستان تربت‌حیدریه در گفت و گو با خبرنگار نوید تربت، افزود: 600 نفر زن سرپرست خانوار، 85 نفر کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست، 90 نفر کودکان امداد بگیر (کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست که نزد بستگان نزدیک نگهداری ‌شوند) و 300 نفر معتاد بهبود یافته نیز تحت پوشش این اداره می باشند.

فاطمه صادق‌امیری گفت: این افراد در چهار حوزه پیشگیری، امور اجتماعی، توانبخشی و حوزه مشارکت‌های مردمی، خدمات مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند.

رییس بهزیستی تربت‌حیدریه به برنامه‌های حوزه پیشگیری اشاره کرد و گفت: در دفتر پیشگیری از معلولیت‌ها، برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم، غربالگری شنوایی نوزادان، غربالگری شنوایی کودکان 3 تا 6 سال و مشاوره ژنتیک که توسط 2 مرکز مشاوره ژنتیک در حال ارایه خدمات است.

صادق‌امیری افزود: در دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نیز طرح همیار مادر و کودک با هدف تغییر نگرش مادران با تاکید بر دلبستگی مادر و کودک در حال اجراست و در سال 99 برای 30 مادر باردار و در سال 1400 برای 30 مادر باردار و 40 مادر دارای فرزند زیر سه سال در محلات آسیب‌خیز اجرا شد.

 

طرح آگاه سازی زنان و دختران و افزایش تاب آوری

وی گفت: طرح آگاه سازی زنان و دختران با تاکید بر سلامت جنسی و افزایش تاب آوری که مخاطبان طرح دختران نوجوان و جوان دارای دامنه سنی 15 تا 20 سال و زنان جوان دارای دامنه سنی 20 تا 35 سال در محلات آسیب‌خیز است که پارسال تعداد 15 نفر از گروه دختران و 15 نفر از گروه زنان در شهرستان به صورت پایلوت اجرا شد.

صادق‌امیری همچنین از اجرای طرح مانا (مشارکت اجتماعی دانش‌آموزان در راستای ارتقای سلامت اجتماعی( خبر داد و گفت: این برنامه با هدف ارتقای توانمندی‌های نوجوانان در زمینه شیوه‌های همیاری اجتماعی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و ایجاد و توسعه ظرفیت‌های مشارکت نوجوانان اجرا و گروه هدف در این برنامه نوجوانان دختر و پسر در دامنه سنی 15 الی 18 سال است و پارسال 29 نفر در 2 گروه دختران در شهرستان مطابق با عناوین تایید شده سازمان بهزیستی، اجرا شد.

 

طرح پیمایش رصد آسیب‌های اجتماعی

وی همچنین به معرفی طرح پیمایش رصد آسیب‌های اجتماعی اشاره و اظهار کرد: این طرح با هدف رصد آسیب‌های اجتماعی با حجم نمونه مشخص در زمینه شناسایی آسیب‌هایی از قبیل: روابط خارج از ازدواج، اعتیاد، خودکشی، همسرآزاری، خیانت در روابط زناشویی، طلاق و رفتارهای خشونت آمیز اجرا می‌شود و بهمن پارسال به صورت آزمایشی آغاز و تا پایان امسال ادامه دارد.

رییس بهزیستی تربت‌حیدریه در ادامه گفت: اکنون در این خطه پنج مرکز مشاوره عمومی، یک مرکز تخصصی تحصیلی تربیتی، یک دفتر مشاوره و یک مرکز سلامت روان محلی فعال هستند.

صادق‌امیری همچنین به برنامه‌های آموزش قبل ازدواج، آموزش زندگی، خانواده و آموزش بلوغ و نوجوانی اشاره کرد و گفت: آموزش قبل ازدواج ویژه افراد مجرد 18 الی 30، آموزش زندگی خانواده ویژه افراد متاهل با

اولویت 5 سال نخست زندگی مشترک و آموزش بلوغ و نوجوانی ویژه والدین دارای نوجوان 12 تا 18 سال است که پارسال 198 نفر پیش از ازدواج،  180 نفر آموزش خانواده و 90 نفر بلوغ و نوجوانی آموزش دیدند.

 

طرح غربالگری اضطراب کودکان

وی به طرح غربالگری اضطراب کودکان نیز اشاره کرد و افزود: این طرح برای  غربالگری اضطراب کودکان 5 تا 6 سال از طریق تکمیل پرسشنامه، شناسایی و کودکان مشکوک به اضطراب برای اقدامات درمانی به روانشناس ارجاع می‌شوند که پارسال 426 کودک غربال و از این تعداد 78 کودک به روانشناس ارجاع شدند.

رییس بهزیستی تربت‌حیدریه در بخش دیگری گفت: اکنون در این شهرستان سه  مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی معتادان (ماده 15) و یک مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان (ماده 16) اجباری فعال می‌باشد.

 

طرح پیشگیری اولیه از اعتیاد و ارتقای مهارت‌های شناختی رفتاری

صادق امیری همچنین به طرح پیشگیری اولیه از اعتیاد و ارتقای مهارت‌های شناختی رفتاری در محلات آسیب‌خیز اشاره کرد و گفت: این طرح در محلات آسیب‌خیز شهرستان با تاکید بر آموزش مهارت‌های شناختی و رفتاری برای پیشگیری از اعتیاد ویژه افراد ساکن در محلات اجرا و پارسال برای 15 نفر از بانوان محله کوی امام در 14 جلسه آموزشی مطابق سرفصل‌های سازمان بهزیستی، آموزش ارایه شد.

وی به خدمات حوزه اموراجتماعی اشاره و محور آن را توانمندسازی و قادرسازی زنان سرپرست خانواری که به دلیل فوت، طلاق، از کارافتادگی و زندانی بودن همسر تحت حمایت بهزیستی عنوان کرد.

صادق‌امیری افزود: بر این اساس در این حوزه حمایت از خانواده‌های دارای فرزندان چندقلو، بیمه اجتماعی زنان سرپرست، تشکیل گروه‌های همیار و خودیار، پرداخت وام خوداشتغالی در راستای توانمندسازی زنان تحت حمایت و پرداخت کمک بلاعوض مسکن انجام می‌شود.

 

حوزه اورژانس اجتماعی

رییس بهزیستی تربت‌حیدریه به حوزه اورژانس اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: هدف کلی این حوزه، کنترل و کاهش بحران‌های فردی، خانوادگی، اجتماعی از طریق ارایه خدمات فوری و تخصصی لازم به افراد آسیب دیده اجتماعی و یا در معرض آسیب است.

صادق‌امیری افزود: ارتقای سطح دانش و آگاهی افراد در معرض آسیب‌ اجتماعی، کمک به درک موقعیت خود در شرایط بحرانی، ارتقای توانمندی‌های افراد در معرض آسیب و آسیب‌دیده اجتماعی، کمک به درک موقعیت خود در شرایط بحرانی، شناسایی کانون‌های بحران‌زا و اقدامات تخصصی در بحران‌زدایی، در این حوزه دنبال می‌شود.

وی به خدمات حوزه توانبخشی نیز اشاره کرد و افزود: ارایه خدمات برای بهبود عملکرد به فردی که دچار معلولیت جسمی، حسی، ذهنی و روانی هستند، است و این خدمات شامل: معرفی برای امتیازات آب، برق و گاز، معرفی برای دریافت پلاک ویژه خودرو، پرداخت کمک موردی کمک هزینه درمان ایاب و ذهاب و کاردرمانی و گفتار درمانی، پذیرش در مراکز شبانه‌روزی سالمندان اعصاب و روان ذهنی، پذیرش در مراکز روزانه آموزشی و حرفه‌آموزی معلولان و تحویل وسایل توانبخشی از قبیل ویلچر، سمعک و تشک مواج از جمله این خدمات است.

رییس بهزیستی تربت‌حیدریه در بخش دیگری به حوزه مشارکت‌های مردمی اشاره کرد و گفت: در این حوزه جلب و جذب مشارکت‌های مردمی به صورت نقدی و غیرنقدی در حوزه‌های مسکن و اشتغال، انجام می‌شود.

صادق‌امیری افزود: اکنون هفت موسسه خیریه در این شهرستان فعال هستند که هر یک از آنها در یک رشته خاص نظیر پخت غذا، درمان، اشتغال‌زایی، تهیه جهیزیه و نگهداری کودکان بی‌سرپرست، نگهداری سالمندان و معلولان فعالیت دارند.

وی بیان داشت: همچنین 17 مرکز شبانه‌روزی تحت نظارت این اداره فعالیت دارند که شامل چهار خانه کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، سه خانه کوچک معلولان ذهنی خفیف، سه خانه سالمندان، سه مرکز اقامتی ترک اعتیاد یک مرکز نگهداری و توانبخشی معلولان روانی مزمن،2 مرکز نگهداری و توانبخشی معلولان ذهنی شدید و یک مرکز درمان و کاهش آسیب معتادان ماده 16 معتادان متجاهر است.

صادق امیری افزود: مراکز روزانه تحت نظارت بهزیستی نیز شامل 6 مرکز مثبت زندگی، پنج  مرکز مشاوره عمومی، 2 مرکز حرفه آموزی ویژه معلولان بالای 14 سال، یک مرکز توانبخشی معلولان زیر 14 سال، ، یک مرکز تخصصی تحصیلی تربیتی، یک دفتر مشاوره و یک مرکز سلامت روان  است.


http://navidtorbat.ir/fa/News/17601/بهزیستی-تربت‌حیدریه-6هزار-نفر-را-زیر-پوشش-دارد
بستن   چاپ