یک کارگزار بورس: ورود سهام کارخانه سیمان زاوه تربت به تابلوی بورس در حال انجام است
سه شنبه 23 شهريور 1400 - 10:59:43
پایگاه خبری نوید تربت:www.navidtorbat.ir

اصغر غضنفری- ورود سهام کارخانه سیمان زاوه به تابلوی بورس در مرحله انجام و کارخانه فولاد تربت‌حیدریه نیز در تابلوی بورس دارای درج نماد می‌باشد.

مدیر شعبه کارگزاری بورس اردیبهشت تربت‌حیدریه در گفتگو با خبرنگار نوید تربت افزود: با وجودی که اکنون تنها 10 درصد مردم منطقه تربت‌حیدریه دارای کد بورسی هستند، اما تعداد مراجعان بیانگر آن است که در سال‌های اخیر اعتماد عمومی مردم این خطه به بورس رو به افزایش است.

جواد زبان‌ران گفت: غالب سهام‌داران تربت‌حیدریه و دیگر شهرستان‌های همجوار که برای انجام معاملات بورسی خود به صورت حضوری مراجعه می‌کنند، علاقه‌مندی خود را بیشتر در محصولاتی چون زعفران، گندم، جو، پسته، زیره‌سبز و کارخانه قند تربت‌حیدریه نشان می‌دهند.

وی با بیان این‌که خرید و فروش سیمان نیز از حالت سنتی خارج شده و معاملاتش در بورس انجام می‌شود، گفت: البته ورود سهام کارخانه سیمان زاوه به تابلوی بورس در مرحله انجام و کارخانه فولاد تربت‌حیدریه نیز در تابلوی بورس دارای درج نماد می‌باشد، ولی هنوز راه‌اندازی نشده‌است.

این کارشناس بورس در خصوص تاریخ راه‌اندازی بورس در تربت‌حیدریه گفت: نخستین کسی که اقدام به ایجاد کارگزاری بورس کرد، شخصی به نام "هادی صاحب‌نام" بود که فعالیت خود را از سال 92 آغاز کرد.

زبان‌ران افزود: اما در آن زمان چون اطلاعات و دانش عمومی مردم در زمینه بورس پایین بود، لذا فعالیت وی مورد استقبال مردم قرار نگرفت و بعد 2 سال به فعالیت خود پایان داد.

وی گفت: ما در سال 94 فعالیت خود را آغاز و برای آنکه مشابه مشکل ایشان گریبانم را نگیرد، با همکاری نهادهای دولتی و دانشگاهی و به خصوص دانشگاه آزاد اقدام به برپایی دوره‌های آموزش بورس به صورت رایگان برای شهروندان کردم تا علاقه‌مندان را با الفبای بورس آشنا کنم.

زبان‌ران با بیان این‌که بعد من و به تدریج 6 واحد کارگزاری دیگر بورس در این شهرستان فعال شد، افزود: اما اوج فعالیت بورس در این خطه به سال 97 باز می‌گردد.

وی گفت: این بدان خاطر بود که در این سال معاملات زعفران وارد بورس آتی شد و در آن زمان ما تنها کارگزاربورس در این شهرستان بودیم.

مدیر شعبه کارگزاری بورس اردیبهشت افزود: اما از سال 98 تا نیمه نخست سال 99 چون دولت به صورت مستقیم وارد فعالیت در بورس شد، بورس در سرتاسر کشور رونق گرفت زیرا نهادهای دولتی در رسانه‌ها تبلیغات زیادی به راه انداختند و لذا نقدینگی مردم به سمت بورس کشیده شد.

زبان‌ران دلیل افزایش شاخص‌های بورس را استقبال مردم دانست و اظهار کرد: دولت کسری بودجه داشت و دنبال یک بازار پویا بود و لذا بورس را انتخاب کرد که هم برایش سودآور و نقد بود و هم مالیات می‌گرفت.

وی گفت: لذا سهام خودش را در قالب صندق دارا یکم و دارا دوم وارد بورس کرد و به عبارت بهتر هم سهامش را فروخت و نقد کرد و هم سهامش را نفروخت زیرا مدیریت سهام فروخته شده در عمل در اختیار خود دولت بود.

به گفته این کارشناس بورس: اما از سال 99 به این سو شاخص بورس عقب‌نشینی کرد و در فاز اصلاح قرار گرفت و سیر نزولی در پیش گرفت و در عمل نقدشوندگی قفل شد.

زبان‌ران افزود: البته اصلاح شاخص‌ها در ذات فعالیت‌های بورس است و لذا از سال جاری شاخص‌ها حرکت رو به بهبود پیدا کرده‌اند.


http://navidtorbat.ir/fa/News/13719/یک-کارگزار-بورس-ورود-سهام-کارخانه-سیمان-زاوه-تربت-به-تابلوی-بورس-در-حال-انجام-است
بستن   چاپ