میزان درگیری ریوی بیماران کرونایی بدون سی تی اسکن قابل تشخیص است
دوشنبه 15 شهريور 1400 - 18:20:05
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

میزان درگیری ریه بیماران کووید 19 با علائم مشهود کرونایی در روزهای سوم و چهارم بیماری به طور طبیعی نیز قابل تشخیص است.

به گزارش نوید تربت به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد پزشک فوق تخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مهمترین خدمات تخصصی که برای بیماران کووید 19 صورت می‌گیرد سنجش وضعیت تنفس بیماران، وضعیت تنگی نفس و اندازه‌گیری اکسیژن خون آنان است که در دستور کار همه متخصصان قرار دارد و با این مولفه‌ها میزان درگیری ریه افراد مبتلا، تشخیص داده می شود بنا بر این ضرورتی ندارد که بیماران نسبت به سی تی اسکن اصرار کنند.

دکتر اشرف توانایی ثانی گفت: زمانی که افراد سی تی اسکن انجام می دهند برخی ارگان‌های مهم بدن مانند تیروئید، پستان و معده در معرض تابش اشعه قرار می‌گیرد، بنابراین لازم است بیماران برای حفظ سلامت خود و بهبودی تسلیم نظر پزشک بوده و بر انجام سی تی اسکن سماجت نکنند.

فوق تخصص عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در مطالعات جدید در دنیا برخی از اختلالات و عوارض بیماران کووید 19 با سونوگرافی قابل تشخیص است، ابراز امیدواری کرد که با ارائه خدمات تخصصی به بیماران کووید 19 از طریق سونوگرافی پرتابل، جابه جایی بیماران در سطح مراکز درمانی کاهش یابد که این روند سبب کاهش آلودگی در محیط‌های درمانی خواهد شد.

وی گفت: متاسفانه برخی از بیماران مبتلا به کووید 19 با بی توجهی به دستور پزشکان چه در زمانی که در بیمارستان هستند و چه در زمانی که باید حتما قرنطینه خانگی باشند بی‌ پروا در سطح اجتماع تردد می ‌کنند که این روند سبب انتشار سریع بیماری در جامعه می شود.

دکتر توانایی ادامه داد: بارقه هایی از امید در حیطه کاهش موارد سرپایی و مراجعان بیمارستانها متصور است، مشروط بر اینکه مردم عزیز جدی تر و کوشاتر دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند و بر کاهش دورهمی ها و زدن ماسک اهتمام ورزند.

وی به همه بیماران سرپایی که به بیمارستانها و مراکز درمانی مراجعه می کنند توصیه کرد که از درخواست داروهای اضافی پرهیز کرده و به همان میزان دارویی که پزشکان برای بهبودی آنان تجویز می کنند، اکتفا کنند.

دانشیار گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متاسفانه میزان موارد بستری و بدحال در بیمارستانها دارای روند تقریبا ثابتی است و خدمات شبانه روزی همه مدافعان سلامت برای این عزیزان در حال انجام است و هر روز شاهد از دست رفتن تعدادی از این عزیزان در بخش های مراقبت های ویژه هستیم.

80 درصد جمعیت 6 میلیون و 870 هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام نیز بقیه جمعیت این استان را زیر پوشش خدمات‌ بهداشتی و درمانی دارند.


http://navidtorbat.ir/fa/News/13687/میزان-درگیری-ریوی-بیماران-کرونایی-بدون-سی-تی-اسکن-قابل-تشخیص-است
بستن   چاپ