نهم دی 1357 شهری که 43 روز زودتر پیروزی انقلاب را تجربه کرد
دوشنبه 8 دي 1399 - 18:04:20
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

تربت حیدریه در 9 دی سال 1357 با تقدیم 10شهید توانست 43 روز زودتر از همه کشور کنترل اداره شهر را به دست گیرد و از این لحاظ به شهر پیشتاز در انقلاب معروف شود.

البته کسب این پیروزی که همه اقشار جامعه بویژه جوانان در بدست آوردنش نقش مهمی داشتند بدون تقدیم شهید و زخمی حاصل نشد و در این روز سرنوشت ساز 10 نفر از شهروندان تربت حیدریه به خیل شهدای انقلاب پیوستند.

نوید تربت در سالروز حماسه نهم دی تربت حیدریه نگاهی دارد به زندگی نامه این شهدای معظم.

 

شهید حسنعلی پاکروان

شهید پاکروان در سال 1357 در خانواده ای مذهبی در تربت حیدریه دیده به جهان گشود و با درآمد بسیارناچیز و علاقه زیاد، پدر او را به مدت 2 سال به مکتب خانه فرستاد و در سن 7 سالگی وارد مدرسه شد.

دوره ابتدایی را در مدرسه تمدن سپری و سپس بدلیل فقر مالی ترک تحصیل کرد و در مغازه بزازی پدر مشغول کار شد.

وی مدت 6 ماه به جرم پخش اعلامیه های امام (ره) زندانی شد و مجددا از کار انقلابی خود دست برنداشت و بخاطر فرار از دست رژیم ساواک به مزار بوری آباد فاصله 5 کیلومتری تربت حیدریه پناه برد و با درگیری عوامل رژیم دستگیر و با وساطت آیت اله شیرازی آزاد شد.

سرانجام در روز 9 دی ماه 57 در هنگام پائین کشیدن مجسمه شاه مجروح و عاقبت به فیض عظیم شهادت نائل شد.

 

شهید حسینعلی دلدار تربتی

شهید دلدار در سال 1324 در خانواده ای مذهبی در تربت حیدریه دیده به جهان گشود و در سن 6 سالگی نعمت بزرگ پدر را از دست داد و با زحمات مادر مهربانش که از راه چرخ زمینی امرار معاش می کرد بزرگ شد.

وی بدلیل وضعیت نامطلوب اقتصادی از تحصیل بازماند و جدیت در کسب روزی حلال را در پیش گرفت.

در سن 22 سالگی ازدواج کرد که حاصل آن شش فرزند بود.

این شهید والامقام مورد تعقیب عوامل ساواک قرار گرفت و پس از انجام مبارزاتی سخت در روز 9 دی 57 در میدان شهدا هنگام سرنگونی مجسمه شاه به شهدای انقلاب پیوست.

 

شهید رضا عسکری

رضا عسکری که شرح حال و تشیع هر شهیدی در تربت حیدریه با نام او همراه است بعنوان نخستین شهید انقلاب اسلامی در این شهرستان می باشد که 71 روز قبل از پیروزی انقلاب در روز شنبه 11 آذرماه سال 57 در هنگام راهپیمایی مردم هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید.

وی در سال 1342متولد و پس از سپری کردن دوران ابتدایی و راهنمایی، بلاخره  چون دوره راهنمایی همزمان شده بود با اوج گیری مبارزات مردمی علیه حکومت پهلوی، دست از تحصیل کشید و به صف انقلابیون پیوست و با پخش اعلامیه های حضرت امام خمینی(ره) مردم را ارشاد به مکتب نوین اسلام می کرد و سرانجام در راهپیمایی آذر ماه 57 شربت شیرین شهادت را نوشید و به دیار معبود شتافت.

 

شهید علیرضا کارگزار

شهید کارگزار متولد 1345 و پنجمین فرزند خانواده  بود ، پدرش کارمند کارخانه قند تربت حیدریه بود.

وی در قیام  9 دیماه 57  و پس از اینکه با عده ای دیگر قصد پایین کشیدن مجسمه شاه را داشت به ضرب گلوله به شهادت رسید.

 

شهید غلامرضا صابریان

شهید صابریان در سال 1343 در شهر تربت حیدریه دیده به جهان گشود، از خانواده های متدین و علاقمند به معصومین (علیه السلام)، او را نذر امام هشتم کرده بودند که چنانچه خداوند به آنها پسری عنایت نماید نام او را رضا بگذارند.

وی سال 1355 وارد مقطع راهنمایی شد،هنوز 2 سال از راهنمایی را نگذرانده بود که مواجه شد با شکل گیری نهضت های مردمی علیه حکومت پهلوی و فعالیت های انقلابی خود را آغاز کرد.

سرانجام در روز نهم دی ماه 57 در هنگام پائین کشیدن مجسمه شاه پیشقدم و شربت شهادت را نوشید.

 

شهید قدرت الله صالحی

شهید صالحی در سال 1313 در روستای سرکاریز از توابع تربت حیدریه در خانواده ای مذهبی و دینی دیده به جهان گشود.

پس از سپری کردن مصائب و مشکلات پیش راه و بدست آوردن شغلی برای گذران زندگی، ازدواج کرد که حاصل آن 3 فرزند می باشد.

وی از قشر زحمتکش جامعه بود و سرانجام در مبارزه با رژیم پهلوی در 9 دی 57 به مقام والای شهادت رساند.

 

شهید مصطفی امامی

شهید امامی اولین فرزند خانواده بود، دوران ابتدایی، راهنمایی و متوسطه را با موفقیت طی کرد و در انتظار شرکت در کنکور سراسری بود که مصادف شد با اوج گیری مبارزات مردمی علیه رژیم پهلوی.

 وی اقدام با پخش اعلامیه های امام خمینی در بین دانش آموزان و مردم می کرد تا سرانجام در 9 دی ماه 57 به صف راهپیمایان پیوست و در زمان پائین کشیدن مجسمه شاه با اصابت تیر دژخیمان به فیض عظیم شهادت نائل آمد.

 

شهید علیرضا شیبانی

شهید علیرضا شیبانی در سال 1345 در روستای نوغاب تربت حیدریه متولد شد.

در 6 سالگی وارد مدرسه شد، دوران ابتدایی را در محل روستا سپری و بدلیل علاقه شدیدی که به مسائل دینی داشت وارد حوزه علمیه قرآنی شد.

وی در اوج مبارزات مردم علیه حکومت پهلوی، با حضور فعال در جلسات و ایراد سخنانی برعلیه رژیم پهلوی مردم را ارشاد می کرد بطوریکه چندین مرحله توسط مامورین مورد تعقیب قرار گرفت و مصمم به سرنگونی مجسمه ننگین شاه شد تا اینکه سر انجام در 9 دی ماه 57 بر اثر اصابت گلوله مزدوران به فیض عظیم شهادت نائل آمد.

 

شهید علی اکبر خاکشور

شهید خاکشور در سال 1322 در خانواده ای زحمتکش در روستای بیسقفیزن از توابع تربت حیدریه دیده به جهان گشود.

در سن 6 سالگی بدلیل وضع نامناسب اقتصادی خانواده از ادامه تحصیل بازماند و همپای پدرش به کار کشاورزی مشغول و سپس وارد کار بنایی شد و از این راه امرار معاش می کرد.

در سن 20 سالگی ازدواج کرد که حاصل آن 2 فرزند دختر بود.

وی سرانجام در روز 9 دی ماه 57 با اصابت تیر به ناحیه چشم در میدان شهدا شربت شیرین شهادت را نوشید و به دیار حق شتافت.

 

شهید محمد حسین فخار

دیگر شهید 9 دی 57 تربت حیدریه شهید محمد حسین فخار می باشد که در انجام اولین براندازی مجسمه شاه، در آخرین روز محـــرم سـال 1357 در تظاهرات علیه رژیم شاهنشاهی شهرستان تربت حیدریه به شهادت رسید.


http://navidtorbat.ir/fa/News/10757/نهم-دی-1357-شهری-که-43-روز-زودتر-پیروزی-انقلاب-را-تجربه-کرد
بستن   چاپ