گرمایی که بجای آلودگی تبدیل به گلهای زیبا می شود؛
افتتاح نخستین گلخانه هیدروپونیک کشور در مجاورت کارخانه سیمان زاوه تربت
چهارشنبه 3 دي 1399 - 20:53:08
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

اولین گلخانه هیدروپونیک کشور با استفاده از بازیافت انرژی حرارتی در کارخانه سیمان زاوه تربت حیدریه راه اندازی شده است.

به گزارش نوید تربت؛ کارخانه سیمان، گلخانه ای جهت استفاده از بازیافت 1300 متر مکعب گرمای گاز خروجی کارخانه در مجاورت خود احداث نموده است.

مهدی حقدادی رئیس واحد فضای سبز و محیط زیست کارخانه سیمان زاوه تربت حیدریه افزود: اجرای این طرح که برای نخستین بار در خاورمیانه با همکاری یک شرکت هلندی صورت می گیرد مانع هدر رفتن انرژی حرارتی از دودکش کارخانه شده و در فرایند تولید و مصرف بهینه به کار گرفته می شود.

وی میزان خروجی کنونی حرارت از این کارخانه را در هر ساعت 12 میلیون کیلوکالری، معادل هزار و200 متر مکعب سوخت گاز عنوان کرد و گفت: گریت کولر کارخانه وارد جو شده و به محیط زیست زیان جبران ناپذیری وارد می کند، لذا با نصب این سامانه که شامل: یک دستگاه مبدل و کانال انتقال حرارت و یک باب گلخانه می باشد، علاوه بر آب گرم ساختمان اداری، سرویس های بهداشتی و حمام ها، گرمای گلخانه هیدروپونیک نیز تامین می شود.

وی ادامه داد: تاکنون در فرایند تولید سیمان باید برای خنک شدن با کمک سامانه مبدل از منبع آب عبور می کرد تا خنک شود، ولی از آب گرم شده هیچ استفاده ای نمی شد که با نصب سامانه جدید از آب گرم شده نیز استفاده بهینه می شود.

مدیر گلخانه کارخانه سیمان نیز گفت: انرژی حرارتی حداکثر 5 میلیون کالری تولید می کند، ضمن آنکه مهمترین مساله این است که گاز گرم و co2  اضافی تولید و وارد محیط زیست نمی شود.

خطایی افزود: برای تولید محصولات با کیفیت، حرارت هدایت شده تحت مراقبت کامل قرار دارد و با توجه به سنسور موجود در داخل گلخانه، تمام دیتای شرایط محیطی ثبت و از آنها برای کنترل بهترگلخانه استفاده می شود.

وی ادامه داد: این گلخانه تنها واحد تولیدی کشور است که توانسته گرمای مورد نیاز خود را از یک واحد صنعتی تامین کند.

خطایی افزود: این واحد تولیدی تنها نمونه کشور است که از حرارت دودکش برای گرمایش گلخانه استفاده می کند، هر چند که بخشی از تکنولوزی گلخانه وارداتی است اما متخصصین داخل مجموعه در تلاشند تا مهندسی معکوس آن انجام شود.

وی افزود:اکنون با الگو برداری از این شیوه می توان با هدایت گرمای خروجی کارخانجات به فضای گلخانه ای از ورود گازهای گرم و آلوده به محیط زیست پیشگری کرد.

مدیر کشت گلخانه نیز گفت: با استفاده از این شیوه تولید، مرغوبیت محصول افزایش یافته و به تبع آن موجب افزایش تقاضا و صادرات تولید به کشورهای همجوار شده است.

احمدی جلایرادامه داد: محصول تولید شده به خاطر ماندگاری بالا، بیشتر به صورت صادراتی در حوزه کشورهای خلیج فارس و اوراسیا استفاده می شود.


http://navidtorbat.ir/fa/News/10738/افتتاح-نخستین-گلخانه-هیدروپونیک-کشور-در-مجاورت-کارخانه-سیمان-زاوه-تربت
بستن   چاپ