پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.irقابل پیش بینی بود که شفافیت در بازار بورس به طور قطع مورد هجمه کسانی قرار می گیرد که به شکل "زیرزمینی" کار می کردند.
به گزارش نوید تربت، رییس فراکسیون زعفران مجلس شورای اسلامی در جلسه هم اندیشی زعفران که با حضور فرماندار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی و دیگر مسؤولین محلی مرتبط با این محصول استراتژیک برگزار شد، با بیان اینکه در اجرای طرح خرید توافقی هم وزارت جهاد کشاورزی که متولی طرح های نظارتی و حمایتی است، هم کشاورزان که حاصل دست رنج شان به ثمن بخس به غارت نرفت و هم سازمان مرکزی تعاونی روستایی سود کردند، گفت: اراده ما بر آن است که در سال زراعی جدید نیز این طرح را با جدیت دبال کنیم و از بانک کشاورزی انتظار می رود بهتر و بیش از سایر بانک ها پا پیش بگذارد.
سعید باستانی افزود: در چهار سال اخیر اتفاقاتی در حوزه زعفران افتاد که نیازمند بررسی است تا اگر ایرادی وجود دارد، برطرف شوند.
وی با بیان اینکه بزرگترین اتفاق، خرید توافقی زعفران در سال 96 بود و بعد از آن هم در راه اندازی بورس کالایی زعفران در تربت حیدریه بود، گفت: این برای ما یک امر طبیعی و قابل پیش بینی بود که شفافیت در بازار بورس به طور قطع مورد هجمه کسانی قرار می گرفت که به شکل "زیرزمینی" کار می کردند که البته قرار گرفت.
بورس اهرمی برای کنترل افرادی است که از شفافیت گریزان هستند
باستانی افزود: این هجمه الان به اوج خودش رسیده و این افراد مشکلات بوجود آمده در بازار زعفران را ناشی از عملکرد بورس می دانند در حالی که این یک بیان و تحلیل علمی نیست و به عبارت بهتر تابلو بورس اهرمی برای کنترل افرادی است که از شفافیت گریزان هستند.
وی گفت: از سوی دیگر وزارت جهاد کشاورزی در راستای تحقق وظیفه ذاتی خود مبنی بر اقدامات کنترلی و حمایتی، در کنار تولیدکننده و فرآوری کننده، باید از صادر کننده زعفران نیز حمایت کند زیرا این یک زنجیره است و هیچ کدام از عوامل غریبه نیستند.
کنترل تنظیم بازار جزو وظایف ذاتی جهاد کشاورزی است
نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: یک شیوه حمایتی آن است که وزارت جهاد کشاورزی مانع توسعه کشت زعفران در ایران شود، اما اگر به هزار و یک دلیل قادر به انجام اقدامات محدود کننده نیست، ضرورت دارد تا کنترل تنظیم بازار را بر عهده بگیرد که این جزو وظایف ذاتی این وزارت خانه می باشد.
هم مانند طلبکاران موسسات اعتباری از زعفران کاران نیز حمایت شود
باستانی در بخش دیگری گفت: در خصوص موسسات مالی- اعتباری که طلبکارانشان مقابل مجلس تحصن کردند، دولت و مجلس با هدف راضی کردن سهام داران، اعتبار گذاشتند تا پولی را که دیگران خورده بودند، جبران کنند، امروز زعفرانکاران نیز از ما توقع دارند پا پیش گذاشته و در شرایط دشوار و نامبارک اقتصادی کنونی، آن ها را در زیر چتر حمایتی خود قرار بدهیم که البته خواسته نابجایی هم نیست.
بازارهای اروپا از نابسامانی های داخلی ما به نفع خود سود می برند
وی با بیان اینکه دولت چون قدرت اجرایی بسیار قوی دارد، لازم است بیاید و کنترل بازار را خود به دست بگیرد، افزود: سال 96 دولت برای اجرای خرید توافقی ، 400 میلیارد تومان وام گرفت و امسال هم باید با اجرا ی همین طرح به کمک زعفران کاران برود.
باستانی در ادامه گفت: مشکل دیگری که داریم آن است که بازارهای اروپا نه تنها نابسامانی ها و رقابت های داخلی ما را ندارند، بلکه از نابسامانی های داخلی ما به نفع خود سود می برند، لذا ایجاد یک وحدت رویه و سیاست همسو در داخل کشور، برای ایجاد آرامش بر بازار زعفران بسیار ضروری می باشد.
وی همچنین گفت: از جهاد کشاورزی و تعاون روستایی استان انتظار داریم برای سال زراعی جاری، برنامه خوبی برای تنظیم بازارگل زعفران تدوین کنند و تصور می کنم با کمک یک مباشر خوب و حجم سرمایه گذاری 50 میلیارد تومانی که بتواند به موضوع ورود کند، بتوانیم به نتایج خوبی برسیم.
رییس فراکسیون زعفران مجلس در بخش دیگری گفت: وزارت جهاد کشاورزی ضرورت دارد در کنار تهیه دستورالعمل های لازم برای بورس، برنامه کاربردی و راهبردی خود به منظور اجرای خرید توافقی زعفران در آبان امسال را از هم اکنون برنامه ریزی کند.
وی افزود: در کنار اینها آزمایشگاه های مرجع مشخص و شناسایی شوند و هم اعتبارات لازم نیز تدارک دیده شود.
http://t.me/navidtorbatkabar
http://navidtorbat.ir/fa/News/4444/شفافیت-در-بازار-بورس-زعفران-مورد-حمله-دلالان-قرار-گرفته-است