مشکل کمبود منابع آبی در قطب‌ مهم تولید محصولات کشاورزی استان و کشور
سه شنبه 29 مهر 1404 - 19:59:02
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت – داود شریفی- سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: تربت حیدریه یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات کشاورزی در استان و کشور است، اما امروز با مشکل کمبود منابع آبی روبرو است.

به گزارش خبرنگار نوید تربت، مجید جعفری در نشست شورای کشاورزی تربت‌حیدریه افزود: منابع آبی در اختیار بخش کشاورزی در گذشته 6.9 میلیارد متر مکعب بود که این رقم امروز به 3.8 میلیارد مترمکعب کاهش یافته و با توجه به کاهش 45 درصدی منابع آبی، تغییر الگوی کشت و استفاده بهینه از منابع موجود ضروری است.

وی گفت: توسعه سیستم‌های آبیاری تحت فشار، استفاده از ارقام جدید و مقاوم به شوری آب، تغییر زمان کشت و بهره‌گیری از محصولات جدید و توسعه گلخانه‌ها و سایبان‌ها از این موارد است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: باید از ظرفیت سازمان نظام مهندسی و شرکت‌های دانش‌بنیان برای پیشبرد طرح‌های نوین کشاورزی استفاده کنیم.

جعفری در خصوص حمایت از محصول استراتژیک زعفران نیز گفت: برای این محصول برنامه‌های حمایتی ویژه‌ای در نظر گرفته شده و در صورت لزوم، خریدهای تضمینی انجام خواهد شد.

شهرستان تربت‌حیدریه با دارا بودن جایگاه ممتاز در تولید محصولات کشاورزی بوده و نیازمند مقابله با چالش کم‌آبی است.


http://navidtorbat.ir/fa/News/32751/مشکل-کمبود-منابع-آبی-در-قطب‌-مهم-تولید-محصولات-کشاورزی-استان-و-کشور
بستن   چاپ