کمبود پزشک متخصص در بیمارستان رُشتخوار
سه شنبه 8 مهر 1404 - 18:56:24
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- علیرضا حسینی مقدم- فرماندار شهرستان رُشتخوار گفت: تنها بیمارستان این شهرستان، بدون پزشک متخصص به تعداد کافی است و نتوانسته سطح انتظار شهروندان را به عنوان یک مرکز درمانی برآورده سازد.

به گزارش نوید تربت، سیدعلی موسوی در جلسه هم‌اندیشی بهداشت و درمان که با حضور معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، افزود: اکنون در این بیمارستان متخصص زنان، اطفال، قلب، بیهوشی و جراحی وجود ندارد و شهروندان از نبود پزشک متخصص در این مرکز درمانی گلایه‌مند هستند.

وی ادامه داد: هر چند ظرفیت اسمی بیمارستان حضرت زهرا (س) رُشتخوار 32 تختخواب است، اما با اضافه کردن 6 تخت، اکنون امکان پذیرش همزمان 38 بیمار وجود دارد و در ماه بین چهار هزار تا پنج هزار و 500 بیمار پذیرش می‌کند.

فرماندار رشتخوار گفت: اکنون در این مرکز درمانی تنها بخش‌های اورژانس‌، زایشگاه، کلینیک تخصصی، بخش داخلی و دیالیز فعال است و بخش‌های اتاق عمل و زنان و جراحی به دلیل حضور نداشتن پزشک متخصص غیرفعال است.

موسوی با بیان اینکه نیاز مبرم به متخصص بیهوشی مشهود است و متخصص اطفال، زنان و جراح عمومی نیز نداریم، افزود: تنها یک نفر متخصص داخلی به صورت تمام وقت حضور دارد و متخصص قلب به صورت کلینیکی حضور یافته و ویزیت می‌کند.

وی تاکید کرد: متخصص زنان 2 روز در هفته از خواف می‌آید و اهمیت این تخصص زمانی برای مسوولان بالادستی بیشتر مشهود می‌شود که بدانند در حالی که میانگین نرخ باروری یا فرزندآوری در کشور 2.5 است، این رقم در رُشتخوار 2.43 و کمتر بوده است، یعنی به ازای هر خانواده در سال این میزان ولادت رخ می دهد.

فرماندار رُشتخوار اظهار کرد: لذا وقتی نتوان به مراجعان خدمات درمانی ارایه کرد، آنها را به بیمارستان‌های خواف، تربت‌حیدریه و مشهد و البته 80 درصد اعزام‌ها به تربت‌حیدریه ارجاع داده می‌شوند.

موسوی با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌ درمانی نیاز ویژه این مرکز درمانی است، گفت: بر این اساس تجهیز بخش‌های تخصصی و همچنین تقویت سیستم اداری دیجیتال، باید در دستور کار وزارت بهداشت قرار گیرد.

به گفته وی، تقویت حوزه پوشش بیمه به لحاظ بالا بودن هزینه درمان، در شرایط کنونی شایسته شهروندان نیست و مسوولان ارشد کشور باید زمینه پایین آوردن هزینه درمان بیماران را فراهم سازند.

وی همچنین با اشاره به دستورکار وزارت بهداشت مبنی بر استقلال مالی بیمارستان‌ها گفت: از دایره انصاف به دور است، بیمارستانی که تنها 10 میلیارد ریال درآمد دارد، 50 میلیارد ریال هزینه در ماه داشته‌ باشد.

 

وعده اختصاص سه دستگاه دیالیز به رُشتخوار

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در پایان این نشست گفت: با توجه به نیاز مبرم این مرکز درمانی و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، بزودی سه دستگاه دیالیز به این بیمارستان اختصاص خواهد یافت.

سیدسجاد رضوی افزود: سیستم دستگاه رادیولوژی نیز با توجه به اینکه قدیمی و آنالوگ است، تقویت شده و دیجیتالی خواهد شد.

در این نشست «امیر توکلی‌رودی» نماینده مردم شهرستان‌های خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی نیز از معاون وزیر درخواست رفع کمبودهای این حوزه انتخابیه را ابراز داشت.


http://navidtorbat.ir/fa/News/32677/کمبود-پزشک-متخصص-در-بیمارستان-رُشتخوار
بستن   چاپ