بحران آب در تربت‌حیدریه و ضرورت اصلاح الگوی مصرف
شنبه 27 ارديبهشت 1404 - 21:03:37
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- داود شریفی- در جلسه شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه که با هدف بررسی چالش‌های کمبود آب شرب در این شهرستان برگزار شد، اعضای شورا با هشدار نسبت به وضعیت نگران‌کننده منابع آبی، بر لزوم اصلاح الگوی مصرف، احیای قنات‌های سنتی و بهره‌برداری از منابع جایگزین برای آبیاری فضای سبز تأکید کردند.

به گزارش خبرنگار نوید تربت،در این نشست، رئیس کمیسیون اصناف و محلات شورای اسلامی شهر تربت حیدریه ، با اشاره به مصرف آب شرب در آبیاری فضای سبز، این مسئله را چالشی جدی و تهدیدی برای امنیت آبی منطقه دانست.

 احمد وطن‌دوست گفت: در شرایطی که مردم با کمبود آب آشامیدنی روبه‌رو هستند، بخشی از این منابع حیاتی صرف آبیاری فضای سبز می‌شود، در حالی‌ که می‌توان از منابع جایگزین استفاده کرد.

وی همچنین با اشاره به وجود بیش از 50 رشته قنات مخروب در شهرستان، خواستار برنامه‌ریزی برای احیای این منابع سنتی با هماهنگی شرکت آب منطقه‌ای شد و افزود: با احیای قنات‌ها، می‌توان بخشی از کمبود منابع آبی و همچنین نیاز آبی فضای سبز را تأمین کرد.

وطن‌دوست همچنین فرهنگ‌سازی و آموزش عمومی در زمینه مصرف بهینه آب را ضروری دانست و خواستار نقش‌آفرینی جدی‌تر رسانه‌ها و نهادهای فرهنگی و آموزشی در این مسیر شد.

در ادامه جلسه، رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر، به ظرفیت استفاده از پساب تصفیه‌شده شهری اشاره کرد و گفت: شهرداری تربت‌حیدریه مجوز برداشت 30 لیتر در ثانیه از پساب تصفیه‌شده را در اختیار دارد که در صورت بهره‌برداری اصولی، می‌تواند جایگزین مناسبی برای آب شرب در آبیاری فضای سبز باشد.

اردشیر ریاحی  تأکید کرد: برای عبور از بحران کم‌آبی، باید نگاهی آینده‌نگرانه داشت و از ظرفیت‌های فنی، زیست‌محیطی و سنتی منطقه به‌درستی بهره گرفت.

در پایان این جلسه اعضای شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه خواستار تدوین و اجرای یک طرح جامع مدیریت منابع آب شدند که در آن، اصلاح الگوی مصرف، بهره‌برداری از پساب، احیای قنات‌ها و ارتقای آگاهی عمومی، به عنوان چهار محور اصلی در نظر گرفته شود.


http://navidtorbat.ir/fa/News/30285/بحران-آب-در-تربت‌حیدریه-و-ضرورت-اصلاح-الگوی-مصرف
بستن   چاپ