در نشست خبری چهارمین همایش ملی توسعه منطقه تربت حیدریه مطرح شد؛
تدوین سند توسعه منطقه تربت حیدریه /رونمایی از دبیرخانه اندیشکده توسعه تربت‌حیدریه/ مرمت و بهره‌برداری هوشمند از آثار تاریخی/ استفاده از هوش مصنوعی در توسعه یکپارچه منطقه
شنبه 6 ارديبهشت 1404 - 21:36:28
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت-اصغرغضنفری - رییس دانشگاه تربت‌حیدریه  از پذیرش 60 مقاله از مجموع 106 مقاله رسیده به دبیرخانه چهارمین همایش ملی توسعه منطقه تربت‌حیدریه توسط هیات داوران خبرداد.

به گزارش خبرنگار نوید تربت، عباس خاشعی‌سیوکی روز شنبه در نشست خبری چهارمین همایش ملی چشم‌انداز منطقه تربت‌حیدریه در افق 1408 گفت: دلیل وسواس وسخت گیری درانتخاب مقاله ها، بالا نگهداشتن رتبه علمی همایش است.

وی با بیان این‌که همایش روز 17 اردیبهشت ماه جاری با حضور مهمانان و پژوهشگرانی از سرتاسر کشور برگزار خواهد شد که 3 خروجی بزرگ دربرخواهد داشت.

خاشعی‌سیوکی اضافه کرد: رونمایی از دبیرخانه اندیشکده توسعه تربت‌حیدریه به عنوان یکی از این خروجی‌ها با هدف کاربردی کردن یافته‌های علمی همایش به شکلی که منجر به ایجاد و گسترش تحولات عمیق در این خطه شود می باشد.

همچنین بهره‌برداری از سالن تولید محتوای رسانه و رونمایی از کتاب رعد (ره آورد عملکرد دانشگاه) که توسط روابط عمومی دانشگاه جمع‌آوری و منتشر شده‌است ازدیگر خروجی ها خواهد بود

رییس دانشگاه تربت‌حیدریه هدف نهایی از برگزاری این همایش منطقه‌ای را ارایه یک بسته علمی، پژوهشی و تحقیقاتی برای کارآفرینان و علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در منطقه دانست تا بر اساس نیازمندی‌های این خطه، برای توسعه آن گام‌های موثر بردارند.

 

تدوین سند توسعه منطقه تربت حیدریه

دبیر همایش نیز با بیان این که خروجی  اصلی همایش تدوین سند توسعه منطقه تربت حیدریه است به محورهای اصلی همایش: شامل آب و کشاورزی و مزیت‌ها و موانع سرمایه‌گذاری و تولید در بخش کشاورزی،توسعه محیط زیست و موانع طبیعی (خاک، آب) ،توسعه محصولات دامی (گوشت، عسل، لبنیات) وکشاورزی پایدار و صنایع جایگزین کشاورزی در حوزه بهداشت و سلامت شامل توسعه سلامت و جمعیت،توسعه خدمات درمانی و بیمارستانی،بهداشت خانواده،توسعه خدمات پیراپزشکی، آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت وسوم صیانت از سرمایه انسانی و اجتماعی و فرهنگی، میراث فرهنگی، میراث معنوی و صنایع دستی، بحران‌های خانوادگی و آسیب‌های اجتماعی، جغرافیا، مرمت و احیای بناها،رسانه، فرهنگ و ادبیات،مشارکت مردمی، سرمایه انسانی و نقش نخبگان در توسعه و درچهارمین حوزه برنامه‌ریزی و مدیریت یکپارچه شهر،راهکارهای توسعه شهری و روستایی، افزایش ظرفیت‌های صنعت گردشگری،سیاست‌های ملی و منطقه‌ای توسعه شهری پایدار،توسعه تأسیسات زیربنایی (ریلی، هوایی، جاده‌ای) وپنجمین حوزه شامل کارآفرینی و صنعت، مزیت‌ها و موانع سرمایه‌گذاری و تولید در صنایع،بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی،جذب و گسترش سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی،فرصت‌ها و چالش‌های اشتغال اشاره کرد.

رمضانی به ویژگی‌های منحصر به فرد همایش که پوشش جامع موضوعات توسعه‌ای می‌باشد اشاره کرد و گفت: این همایش تمامی جنبه‌های توسعه منطقه‌ای را از کشاورزی تا سلامت و فرهنگ را پوشش می‌دهد

وی خروجی اجرایی همایش را تدوین سند توسعه منطقه تربت حیدریه به عنوان نتیجه نهایی بامشارکت گسترده وحضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، دانشگاهیان و بخش خصوصی دانست.

رمضانی به اهمیت استراتژیک همایش پرداخت وگفت:این همایش با توجه به موقعیت جغرافیایی تربت حیدریه و پتانسیل‌های توسعه‌ای آن، می‌تواند نقش مهمی در ترسیم نقشه راه توسعه منطقه در افق 1408 ایفا کند.

وی به دستاوردهای مورد انتظار اشاره کرد وگفت:شناسایی چالش‌ها و فرصت‌های توسعه منطقه‌ای،ایجاد شبکه‌ای از متخصصان و کارشناسان حوزه توسعه،ارائه راهکارهای عملیاتی برای حل مسائل منطقه،جلب توجه سیاست‌گذاران و سرمایه‌گذاران به پتانسیل‌های تربت حیدریه از این جمله است.

رمضانی افزود: در حاشیه همایش نیز، استارت آپ ویکند (کمک نوآور)، برپایی نشست‌های تخصصی و گردهمایی مشاهیر و مفاخر شهرستان تدارک دیده شده‌است.

 

مرمت و بهره‌برداری هوشمند از آثار تاریخی به جذب گردشگر کمک می کند

معاون دانشگاه دولتی نیز  به زیرساخت‌های فرسوده شبکه‌های آب، برق و گاز اشاره کرد وبیان داشت:در برخی مناطق نیاز به بازسازی دارند. همچنین کمبود پارکینگ از مشکلات شهری است.

گل محمدی افزود:برای تبدیل تربت حیدریه به الگوی شهر پایدار، راهکارهایی شامل؛ توسعه حمل و نقل عمومی، استفاده از وسایل نقلیه عمومی برای کاهش آلودگی هوا و کمک به پایداری شهری،انرژی‌های تجدیدپذیر و  توجه به پروژه‌هایی مانند توسعه پنل‌های خورشیدی که در بهزیستی شهرستان نیز باید مورد توجه قرار بگیرد .

وی به مرمت و بهره‌برداری هوشمند از آثار تاریخی مانند کاروانسراها که می‌توانند هم به جذب گردشگر کمک کنند و هم هویت تاریخی شهر را حفظ نمایند اشاره کرد و گفت:تربت حیدریه با دارا بودن مزیت‌های متعدد از جمله موقعیت ترانزیتی، جاذبه‌های گردشگری و پتانسیل‌های کشاورزی و معدنی، می‌تواند به الگویی برای شهر پایدار تبدیل شود. اما برای رسیدن به این هدف، نیازمند مدیریت هوشمند، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و توجه به تمام ابعاد توسعه پایدار است.

 

تربت حیدریه نیازمند تحول بر اساس مطالعات عمیق و داده‌های واقعی است

معاون استاندار وفرماندار تربت حیدریه نیز در این نشست گفت:توسعه پایدار شهرستان بدون شناخت دقیق وضعیت موجود و آسیب‌های ساختاری، امری ناممکن و بی‌معناست. همانطور که در همایش ملی چشم انداز توسعه منطقه تربت حیدریه تأکید شده، این شهرستان نیازمند تحولی است که بر اساس مطالعات عمیق و داده‌های واقعی شکل گیرد.

مجتبی شجاعی افزود: بدون تشخیص دقیق نقاط قوت و ضعف، هر برنامه‌ریزی توسعه‌ای محکوم به شکست است،آسیب‌های زیرساختی، اجتماعی و فرهنگی تربت حیدریه نیازمند بررسی کارشناسی است، توسعه باید از وضعیت موجود به سمت وضعیت مطلوب حرکت کند، نه بر اساس آرمان‌های ذهنی.

 

حرکت به سمت الگوی «اندیشکده»

نماینده عالی دولت درشهرستان بیان داشت:تبدیل تربت حیدریه به یک اندیشکده توسعه می‌تواند الگوی مناسبی برای برنامه‌ریزی باشد. این الگو چند ویژگی کلیدی دارد:پژوهش‌محوری؛ارتقای کیفیت علمی،استفاده از نخبگان، دعوت از سخنرانان کلیدی ملی می‌تواند هم سطح همایش را ارتقا دهد و هم شبکه‌ای از متخصصان را برای مشاوره به شهرستان وصل کند

 

استفاده از هوش مصنوعی در توسعه یکپارچه منطقه

شجاعی افزود:ادغام فناوری و اسناد بالادستی می‌تواند تحولی در برنامه‌ریزی شهری ایجاد کند،تحلیل داده‌ها یعنی استفاده از هوش مصنوعی برای تحلیل داده‌های شهری و پیش‌بینی روندهای توسعه

هماهنگی اسناد، تطبیق اسناد مختلف مانند سند سرمایه اجتماعی با اسناد توسعه شهری ،پایش هوشمند بانظارت بر اجرای پروژه‌ها و ارزیابی تأثیر آنها بر جامعه، سند بومی: تلفیق دانش و نیازهای محلی.

فرماندار تربت حیدریه گفت:تدوین سند بومی توسعه تربت حیدریه باید با ویژگی‌های زیر همراه باشد:

آیین‌نامه اجرایی: تبدیل مفاهیم کلی به دستورالعمل‌های عملیاتی،سرمایه اجتماعی: تقویت شبکه‌های اجتماعی و اعتماد عمومی به عنوان پایه توسعه،پاسخگویی به آسیب‌ها: توجه ویژه به مشکلاتی مانند حاشیه‌نشینی، بیکاری و فرسودگی بافت‌های شهری تربت حیدریه با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی (همچون همایش ملی توسعه)، استفاده از فناوری‌های نوین (هوش مصنوعی) و تدوین اسناد بومی می‌تواند به الگویی برای توسعه پایدار منطقه‌ای تبدیل شود. کلید موفقیت در این مسیر، تبدیل پژوهش‌ها به برنامه‌های عملیاتی و مشارکت همه ذینفعان است.خروجی این فرآیند باید "سند توسعه منطقه" باشد که راهنمای عمل همه دستگاه‌ها قرار گیرد .


http://navidtorbat.ir/fa/News/30229/تدوین-سند-توسعه-منطقه-تربت-حیدریه-رونمایی-از-دبیرخانه-اندیشکده-توسعه-تربت‌حیدریه-مرمت-و-بهره‌بردار
بستن   چاپ