مجهز شدن بیش از پنج هزار هکتار اراضی کشاورزی رشتخوار به آبیاری نوین
دوشنبه 29 آبان 1402 - 20:28:30
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

نوید تربت- مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار گفت: بالغ بر پنج هزار و 300 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان با سیستم‌های نوین آبیاری نوین نظیر سنترپیوت، سنتر لینیر، ویلموو، تیپ، قطره‌ای ، کم‌فشار و زیرسطحی آبیاری می‌شوند.

به گزارش نوید تربت،علیمردان خزایی افزود: چنین اقداماتی با هدف صرفه‌جویی در مصرف آب به ویژه در فصل تابستان که شاهد خاموشی مداوم موتور چاه‌ها بدلیل قطع برق در این شهرستان رخ می‌دهد، صورت گرفته‌است.

وی در معرفی منابع آبی شهرستان رشتخوار، گفت: اکنون کشاورزان و باغ‌داران نیاز آبی خود را از410 حلقه چاه عمیق، 10 حلقه چاه نیمه عمیق، 83 رشته قنات که تنها50 رشته دارای آب است، 10 دهنه چشمه، هفت رودخانه فصلی و 6 رودخانه دایمی تامین می‌کنند که میزان دبی آب حدود 97 میلیون مترمکعب است.

خزاعی افزود: علاوه بر اینها سد شهید یعقوبی با ظرفیت 79 میلیون مترمکعب و سد خاکی شهید حسینی با ظرفیت160هزارمترمکعب است در ذخیره آب تا حدودی تاثیر دارد، اما شوربختانه اکنون هردوی آنها خشک شده‌اند.

وی اظهار کرد: همچنین 529 کیلومتر انتقال آب با لوله، احیاء و مرمت 45 رشته قنات و احداث 45 باب استخر ذخیره آب با اعتبارات دولتی جهاد کشاورزی تاکنون در این شهرستان اجرا شده‌است.

خزاعی در ادامه به مشکلات و چالش‌های پیش روی کشاورزان این خطه اشاره و اظهار کرد: نارضایتی کشاورزان و دامداران از عملکرد صندوق بیمه محصولات کشاورزی، کم شدن دبی چاه و کمبود اعتبارات برای طرح‌های انتقال آب با لوله و اجرای سیستم‌های نوین آبیاری و در نتیجه هدر رفت آب در جوی‌های خاکی، از دیگر مشکلات این قشر زحمتکش است.

مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار در ادامه به مشکلات دامداران اشاره و اظهار داشت: گرانی خوراک و نهاده‌های دامی، کمبود کنجاله سویا، کم شارژ شدن سهمیه گاوداران و دامداران در سامانه بازارگاه، از جمله مهمترین این چالش‌ها است.

خزاعی در تبیین سامانه بازارگاه نیز گفت: با هدف ارایه خدمات به صورت آنلاین و غیرحضوری به مصرف کنندگان نهاده‌های دامی راه‌اندازی و این سامانه امکان خرید انواع نهاده‌های دامی را به صورت اینترنتی و غیر حضوری فراهم کرده تا کاربران و خریداران بتوانند هر نوع نهاده دامی مورد نظر خود را از طریق این سامانه خریداری کنند.


http://navidtorbat.ir/fa/News/24761/مجهز-شدن-بیش-از-پنج-هزار-هکتار-اراضی-کشاورزی-رشتخوار-به-آبیاری-نوین
بستن   چاپ