آخرین مطالب

کدام مسئولان و چهره ها در لواسان ویلا دارند؟ / از داماد شمخانی و شبنم نعمت زاده تا رئیس صداوسیما اجتماعی

کدام مسئولان و چهره ها در لواسان ویلا دارند؟ / از داماد شمخانی و شبنم نعمت زاده تا رئیس صداوسیما

  بزرگنمایی:
ویلای سفید بزرگی در یک سربالایی خودنمایی می‌کند، مجسمه‌ای بزرگ روی خانه، طوری ساخته شده که به شمایل یونانی روی سازه نشسته و به گویی که در دست دارد نگاه می‌کند، اینجا یکی از ویلاهای لواسان است اما تنها ویلا با ظاهر عجیب و اشرافی نیست، در کوچه‌های لواسان که قدم بزنید هرچند قدم با یکی از این ویلاها روبه‌رو می‌شوید، در میان‌ نام‌های کسانی که اینجا صاحب ویلا هستند اسم‌های آشنای بسیاری شنیده می‌شود.

پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir

ویلای سفید بزرگی در یک سربالایی خودنمایی می‌کند، مجسمه‌ای بزرگ روی خانه، طوری ساخته شده که به شمایل یونانی روی سازه نشسته و به گویی که در دست دارد نگاه می‌کند، اینجا یکی از ویلاهای لواسان است اما تنها ویلا با ظاهر عجیب و اشرافی نیست، در کوچه‌های لواسان که قدم بزنید هرچند قدم با یکی از این ویلاها روبه‌رو می‌شوید، در میان‌ نام‌های کسانی که اینجا صاحب ویلا هستند اسم‌های آشنای بسیاری شنیده می‌شود.

ویلای داماد شمخانی، فاطمه حسینی و البته احمد کاشانی
بعد از ویدیوی میلاد گودرزی، خبرنگار منتسب به جریان عدالتخواه و افشاگری او در مورد حسن میرمحمدعلی، داماد علی شمخانی بود که سری به ویلای او زدیم تا از نزدیک اتفاقات لواسان را بررسی کنیم. میرمحمدعلی معتقد بود گرچه در ساخت ویلا تخلف داشته اما کسانی که علیه او هجمه‌ درست کردند هم پرونده‌‌ی سفیدی ندارند. می‌گوید در لواسان تخلف در ساخت و ساز مرسوم است و شهرداری جریمه‌اش را می‌گیرد که این جریمه هم قانونی است. برای همین اگر قرار است تخلف به جریمه تبدیل نشود با همه یک طور برخورد کنند.

در کنار ویلای در حال ساخت میرمحمدعلی ویلای کوچکتری در حال ساخت بود که متعلق به سیده فاطمه حسینی و همسرش هادی میرمحمدعلی برادر حسن میرمحمدعلی است. پشت این ویلا، خانه‌ی ویلایی قدیمی‌ای وجود دارد، همان خانه‌ای که در ویدیوی «شهرداد» میلاد گودرزی روی پشت بام آن ایستاده بود و بعدها او از این خانه‌ به عنوان « خانه‌ی یکی از همسایه‌ها که اجازه‌ داده بود از خونه‌اش استفاده کنیم» و یاشار سلطانی از آن به عنوان «خانه‌ی خبرنگار روشنگر» یاد کرده بودند.

 

اما صاحب این خانه کیست؟ احمد کاشانی، پسر آیت‌الله کاشانی مشهور. احمد کاشانی دو پسر دارد: صادق کاشانی که وکیل مدافع یاشار سلطانی و میلاد گودرزی است و پسر دیگر همان خبرنگاری است که یاشار سلطانی از او با عنوان «خبرنگار ما» یاد کرد. همه‌ی آنها در همین خانه زندگی می‌کنند.

موقعیت خانه‌ی در حال ساخت فاطمه حسینی طوری است که دید خانه‌ی کاشانی‌ها به سمت مناظر آن اطراف را تا حدی کور کرده است. خانواده‌ی میرمحمدعلی معتقدند که همین باعث گلایه‌ی خانواده‌ی کاشانی و احتمالا خبرساز شدن خانه‌ی آنهاست.

طبق تحقیقات خبرنگار انصاف نیوز خانه‌ی کاشانی نیز با تخلفاتی ساخته شده است. در ابلاغیه‌ی رای کمیسیون ماده صد در شرح خلاف برای این خانه آمده است: کسری پارکینگ، تبدیل یک واحد به چند واحد، اضافه بنا، مازاد تراکم و تغییر کاربری زیرزمین.

 

ابلاغ رای کمیسیون ماده 100 برای خانه‌ی احمد کاشانی
به خاطر این تخلفات ساختمانی بود که همراه با درخواست‌ اعتراضی احمد کاشانی، سید سعید لواسانی، امام جمعه‌ی لواسان نیز توصیه‌نامه‌ای به شهردار نوشت؛ در متن این نامه آمده‌ است: «احتراما، به پیوست درخواست آقای سید احمد مصطفوی کاشانی در خصوص اعتراض به کمیسیون ماده 100 حضورتان ارسال می‌گردد. لذا مستدعی است درخواست پیوستی را بررسی نموده و دفتر اینجانب را از نتیجه مطلع نمایید.»

 

سفارش امام جمعه‌ی لواسان برای خانه‌ی احمد کاشانی
به خانه‌ی کاشانی رفتیم تا با او صحبت کنیم، پسر کوچکترش بدون بازکردن در از پشت نرده‌هایی که شیشه‌ی جلوی آن شکسته، می‌گوید پدر و برادرش خانه نیستند. از او در مورد تخلفات خانه می‌پرسیم می‌گوید هیچ تخلفی ندارند و حالا که ماجرای میرمحمدعلی و حسینی علنی شده، می‌خواهند علیه آنها هجمه درست کنند.

ساعاتی بعد از آنکه‌ خانه‌ی کاشانی را ترک کردیم و درحالی که هنوز در لواسان بودیم، یاشار سلطانی ویدیوی مربوط به شکسته شدن شیشه‌ی خانه که بعد از حمله‌ی افرادی که مدعی است کارکنان میرمحمدعلی بوده‌اند را منتشر کرد.

وارد ویلای در حال ساخت میرمحمدعلی می‌شویم تا موقعیت ساختمان‌ها را نسبت به هم بسنجیم. داخل ساختمان آسانسوری هست تا ما را به طبقه ششم برساند اما اشکال فنی آسانسور باعث شد تا از پله‌های نیمه ساخت بالا برویم. به طبقه‌ی ششم که می‌رسیم از همراهانم برای بررسی ویلا جدا می‌شوم. اتاق‌ها بزرگ و شبیه هم هستند؛ ویلا از بیشتر ساختمان‌های اطراف بلندتر است.

ویلاهای دیگر: از ویلای علی کریمی تا منطقه‌ی اصطلک
اما این سه ساختمان جنجالی تنها ساختمان‌های پرحاشیه‌ی لواسان نیستند و البته لاکچری‌ترین هم نیستند. اگر راهتان به لواسان بخورد با گذر از خیابان‌های آن احتمالا عجیب‌ترین سازه‌هایی که تا به حال توانستید تصور کنید را خواهید دید. ویلاها عموما به دو شکل مختلف هستند یا با اشرافی‌گری شرقی یا با راحتی سبک غربی.

ویلاهایی که خط مشی معماری شرقی را در پیش گرفته‌اند ساختمان‌هایی هستند با ستون‌هایی شبیه به قصر و ورودی‌هایی با پله‌های طولانی و تجمل اغراق شده و طرح‌هایی که هیچ نیازی به وجود آنها حس نمی‌شود در ساختمان دیده می‌شود. رنگ‌ طلایی، قهوه‌ای و سفید بیشترین میزان استفاده را در این ساختمان‌ها دارند.

ساختمان‌هایی هم بودند که به سلیقه‌ی غربی نزدیک‌تر بودند، بیشتر از چوب در آنها استفاده شده و دور تا دور ساختمان را شیشه‌های بلند گرفته است. در بیشتر ویلاها هم بیرون ساختمان استخری خودنمایی می‌کند.

 

از بین این ویلاها که می‌گذریم به ویلای علی کریمی، فوتبالیست، می‌رسیم؛ یکی از همان‌ ویلاها با تجمل شرقی البته خیلی اغراق‌شده‌تر از بقیه‌ی ساختمان‌ها. ویلایی بسیار بلند و یکدست سفید که از دو طرف به صورت هلالی است و ستون‌های بلند دارد. ورودی ویلا به خاطر دیوار بلند و سفید که دور تا دور حیاط کشیده شده مشخص نیست.

دقیقا روبه‌روی ویلای علی کریمی ویلای شبنم نعمت‌زاده است که به دستور قضایی بخشی از آن باید تخریب شود و بیرون ساختمان در دست تخریب است. از مردی که سیگار به دست از ویلای نعمت‌زاده بیرون می‌آید می‌پرسیم: «قرار است تمام ساختمان تخریب شود؟» نگاهی به ما و دوربین در دستمان می‌اندازد و می‌گوید: «آره، همش تخریب می‌شه. تا یه جایی اضافه ساخت داشت ولی خودشون خواستن همش رو خراب کنن از اول بسازن». اشاره‌ای به خانه‌های اطراف می‌کند و می‌گوید: «این که به نسبت یک آلونکه، از این بزرگتر خیلی هست اما اینا چون معروفن تو چشمن». ویلایی را نشان می‌دهد که به خاطر دیوارهای بلند اطراف آن دیدن جزییات آن سخت است، اما از گوشه و کنار می‌توان کلیتی از آن را دید: ویلایی بسیار اشرافی و بسیار بزرگ. می‌گوید این برای یک پیرزن و پیرمرد است که دو نفره در آن زندگی می‌کنند.

چند صد متر آن طرف‌تر. خیابان شیب‌داری را بالا می‌رویم. نام این منطقه «اصطلک» است. ابتدای خیابان مجموعه‌ای هست به نام «عسلک»؛ مجموعه‌ای بزرگ و بسیار عجیب. عسلک چیزی شبیه به آپارتمان است که هر طبقه‌ی آن یک ویلا است و به جای اینکه بالای هم قرار بگیرد به صورت پلکانی روی هم قرار دارند. هرکدام از این طبقات جزییات کاملی از یک ویلا را دارد و بیرون ساختمان هرکدام هم یک استخر وجود دارد. احتمالا عکس آن را در میان عکس‌هایی که در ماه‌های گذشته از ویلاهای آنچنانی لواسان پخش شده، دیده باشید.

 

از خیابان بالا می‌رویم و در هر دو سمت ساختمان‌هایی در حال ساخت هستند. کارگر یکی از این ویلا‌ها می‌گوید: «ویلای مهران مدیری پایین‌تره ولی فکر کنم فروخته». البته کسی هم می‌گوید که ویلایی دارد و نفروخته است. از برگشتن به عقب منصرف می‌شویم و ترجیح می‌دهیم خیابان را تا انتها برویم. بعد از چند پیچ، خیابان جلوی یک تابلوی ورود ممنوع تمام می‌شود. به نظر می‌آید بقیه‌ی راه ملک کسی است. دری نیست و ما ترجیح می‌دهیم داخل شویم. بعد از چند پیچ به یک ویلا می‌رسیم که گیت ورودی‌ای جلوی آن قرار دارد، ویلا به سبک غربی ساخته شده و دور تا دور آن شیشه است. کل منطقه‌ی لواسان و همینطور رودخانه‌ای که از آن می‌گذرد از کنار ویلا به خوبی مشاهده می‌شود و به اصطلاح لواسان از آنجا زیر پاهایت است.

 

میرمحمدعلی در مورد این ویلاها می‌گوید: «اینها همه تخلف دارند، اینجا بیشتر از 150 متر نمی‌توان ساخت. شهرداری هم بعد از ساخت از همه جریمه می‌گیرد چون می‌تواند شش برابر مقداری که مجوز دارد پول بگیرد، به نوعی برایش محل کسب درآمد شده است. در مورد ساختمان من حکم تخریب آمده، من موافقم که عدالت اجرا شود اما برای همه، نه گزینشی».

در بین این ویلاها حوزه‌ی علمیه‌ای خودنمایی می‌کند که به همان شکل اشرافی ساخته شده، گنبدی دارد که از خیابان‌های اطراف نیز قابل مشاهده است و ورودی آن با طرح‌های اسلیمی تزیین شده است، حوزه‌ی امام حسن مجتبی (ع) که مربوط به آقای ناطق نوری است. آقای صدیقی امام جمعه‌ی موقت تهران هم یک حوزه علمیه‌ی مشابه در ازگل دارد که نزدیک لواسان است.

ویلای خانوادگی علی‌عسگری و پرونده‌ی تصرف
از ساختمان‌ها و فضای شهری دور می‌شویم. از جاده‌ای که شبیه به جاده‌های بیابانی است می‌گذریم و به یک باغ می‌رسیم؛ باغ خانوادگی عبدالعلی علی‌عسگری، رییس سازمان صداوسیما. از کنار دیوار می‌گذریم و مقداری پیاده کنار باغ راه می‌رویم. داخل باغ ویلایی دیده می‌‌شود. کنار باغ زمین بزرگی است که تا چشم کار می‌کند ادامه دارد؛ روی تابلویی در بخشی از آن نوشته شده: «دانشگاه صنایع و معادن »

 

پیرمردی از باغ علی‌عسگری بیرون می‌آید تا ببیند چرا ما آن اطراف پرسه می‌زنیم. می‌گوییم راه را اشتباه آمده‌ایم و می‌پرسیم این باغ و ویلا برای آقای علی‌عسگری است؟ می‌گوید : «آره، ولی الان نیست، آخر هفته‌ها میاد».

در همسایگی باغ علی‌عسگری باغ دیگری وجود دارد. داخل باغ می‌شویم تا با صاحب آن گپی بزنیم. ابتدا از صحبت کردن طفره می‌رود و اجازه‌ی تصویر برداری هم به ما نمی‌دهد. پسر جوانی کنار اوست که شروع به صحبت می‌کند و این باعث نرم‌تر شدن صاحب باغ می‌شود. گویا با خانواده‌ی علی‌عسگری بر سر زمین‌هایشان اختلاف حقوقی دارند. می‌گوید: «باغ علی‌عسگری 14 هزار متر، 6 هزار مترش مال منه و تصرف کرده و الانم تو دادگاهیم». می‌پرسیم اینجا اجازه‌ی ساخت دارید؟ می‌گوید: «اینجا با مجوز جهادکشاورزی 50 متر انبار می‌تونیم بسازیم که من دنبال مجوزش بودم و داره آماده میشه». می‌گوییم پس چطور علی‌عسگری ویلا ساخته؟ می‌گوید: «ساخته دیگه».

صدا و سیما پیش از این در چند برنامه به موضوع تخلفات ساخت و ساز در لواسان و باستی هیلز پرداخته بود، از جمله برنامه‌ی ثریا.

صاحب باغ همسایه‌ی علی‌عسگری چند ویلای دیگر را نشانمان می‌دهد و نام صاحبانشان را هم می‌گوید که از این بین چند اسم آشنا به گوشم می‌خورد، از چند مدیر فعلی و سابق دولتی، سفیر سابق و نماینده‌ی مجلس و چند چهره‌ی حوزه‌های مختلف.

به نظر می‌رسد اشرافی‌گری در لواسان به نوعی جنون و رقابت در خودنمایی تبدیل شده؛ حضور کارگرانی که در حال ساخت ویلاها هستند یا از ویلایی برای انجام کار روزانه بیرون می‌آیند، نوعی تصویر پارادوکسیکال را ایجاد می‌کند و اختلاف و شکاف طبقاتی را به شکل عریان به رخ هر بیننده‌ای می‌کشد.
منبع: انصاف نیوز

http://t.me/navidtorbatkabar


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بورسیه رتبه های زیر هزار کنکور برای پنجمین سال متوالی توسط خیر نیک اندیش تربتی

همه خدمات پیشگیری و درمان هاری به‌صورت کاملآ رایگان انجام می‌شود

رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری های شهرستان زاوه شکسته شد

رفع تداخل بیش از 21هزار هکتار اراضی شهرستان مه ولات

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟ / جعبه پاندورا باز شد

افزایش 51 درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان

شرایط جدید بنیاد مسکن برای تامین قیر رایگان به زیان روستاهای محروم است

جاذبه های چشم‌نواز بهاری محیط زیست خراسان رضوی

نقش مؤثرشرکت نفت منطقه تربت حیدریه در تامین پایدار سوخت خراسان جنوبی

بی توجهی به مناسب سازی معابر تربت حیدریه، خطری در کمین کم توانها

در «رویدادی بی‌سابقه»، یک ستاره‌ مرده‌ زندگی را از سر گرفت

تصاویر: سیل در دوبی

نشست‌های شورای اداری باید خروجی داشته باشد/ جهش تولید با کار ظاهری محقق نمی‌شود / مردم از رفتار برخی کارمندان گلایه دارند/ عقب افتادگی سیاسی دلیل اصلی عقب ماندگی منطقه تربت حیدریه است

افزایش تعرفه ویزیت پزشکان و مسدود شدن سامانه بیمه سلامت

مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه شتاب می گیرد

تاثیر تصمیم‌سازی سیاسی در تامین آب صنایع تربت‌ حیدریه

پیش‌بینی برداشت 300 تن کلزا از اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

بر طرف شدن مشکل راه ورودی و خروجی بیمارستان راشد زاوه

راننده خودروی حامل سوخت قاچاق در آتش سوخت

فقدان ویترین جذاب برای معرفی داشته‌های شهرستان/ کمربندی و زیان آن به اقتصاد گردشگری تربت حیدریه / کمبود سرویس بهداشتی / عرضه نامناسب سوغاتی شهرستان به گردشگران

تصاویر: مزرعه عروسک‌ها

آخرین مهلت ثبت نام بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند روستایی و عشایری

توزیع بیش از 902 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

ساختمان 89 ساله اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد

تصاویر: در خطر انقراض

اضافه شدن دو رشتۀ تحصیلات تکمیلی به دانشکدۀ پرستاری و مامایی تربت حیدریه

یدیعوت احارونت: انتظار نمی‌رود پاسخ اسرائیل شامل اقدام نظامی در خاک ایران باشد / آمریکا بر اسرائیل برای جلوگیری از کشیده شدن به یک جنگ منطقه‌ای فشار می‌آورد

95 درصد جمعیت رشتخوار به تولید پسته مشغول هستند

چند حقیقت شگفت انگیز درباره هوش حیوانات که نمی دانستید

رضا نصری: اقدام نظامی ایران علیه اسرائیل «پاسخ» بود، نه «حمله»/ می‌خواهند ایران را مقصر این درگیری جلوه دهند

افزایش بیش از 48 درصد میزان باراندگی در تربت‌حیدریه

تصاویر: مسابقات کشتی چوخه در گود زینل خان

رونق اقتصادی برای دست‌اندرکاران نوغان‌دار خراسان رضوی

توزیع 350 سبد غذایی بین زنان باردار تربت حیدریه

عطار نیشابوری مسافر هفت شهر عشق که سیمرغ را تا قاف پرواز داد

سه ویرانه باستانی شگفت‌انگیز که شاید نام آنها را نشنیده باشید

طبق قرارداد بازارچه آداک یک سازه موقت است/ پایان قرار داد، عدم تمکین سرمایه گذار و ورود سازمان بازرسی به پرونده/ اصرار سرمایه گذار بر ادامه تصرف غیر قانونی بازارچه/ احداث پارکینگ طبقاتی/ برگزاری مزایده برای واگذاری مغازه ها/ راهی جز پلمپ بازارچه آداک نداشتیم/ با یک قرارداد شفایی از کسبه ماهی 231 میلیون تومان دریافت می کنند/ چاره ای جز رسانه ای کردن برایمان باقی نماند

بخش زیادی از معضلات جامعه با امر به معروف و نهی از منکر برطرف می شود

گزارش تصویری؛ نگاهی متفاوت به برگزاری نماز عید فطر از دریچه لنز دوربین

اگر جلوی پروژه‌های سدسازی ترکیه گرفته نشود، آذربایجان غربی و شرقی و اردبیل با آسیب جدی مواجه می‌شوند

رهبر معظم انقلاب: جمهوری اسلامی درصدد آن نیست کسانی را به زور وادار به دین‌داری کند، اما در مقابل هنجارشکنی دینی هم وظیفه دارد و نباید کوتاهی کنیم

10 مورد از سردترین شهرهای جهان؛ سردترین شهر دنیا در کدام کشور قرار دارد؟

صدور 118 موافقت اصولی و پروانۀ بهره‌برداری مراکز درمانی در منطقه تربت حیدریه

افتتاح اولین واحد تولید مرغ تخمگذار در شهرستان رشتخوار

پیش بینی اشتغال 697 نفر در شهرستان تربت حیدریه

برگزاری نماز عید فطر در میدان بسیج و ورزشگاه آزادی شهرک ولیعصر تربت حیدریه

آغاز کشت چغندرقند نشایی در اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

امکان پرداخت زکات فطریه و کفاره در نانوایی‌های تربت حیدریه فراهم شد

کسب قهرمانی مسابقات دو جام رمضان خراسان رضوی توسط آتش نشان تربت حیدریه