آخرین مطالب

نگاهی به مصاحبه اخیر رئیس‌جمهور سابق؛

احمدی‌نژاد و ترفند «شما چطور؟» سیاسی

احمدی‌نژاد و ترفند «شما چطور؟»

  بزرگنمایی:

پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir

بارها شاهد بوده‌ایم که احمدی‌نژاد در نشست‌های خبری، گفتگوها و حتی محافل عادی، زمانی با پرسشی جدی مواجه می‌شد که ادله‌ای محکم برای پاسخ به آن نداشت، به شگرد «پرسش در برابر پرسش» پناه می‌برد. در گفتگوی با آناتولی همچنان شاهد هستیم که او این سنت را ترک نکرده و در پاسخ به این پرسش خبرنگار که «فکر نمی‌کنید عدم وجود اجماع جهانی علیه ایران به علت وجود توافق بین‌المللی برجام است؟»، پاسخ می‌دهد: «مگر چه زمانی اجماع جهانی علیه ایران وجود داشت؟»

به گزارش نوید تربت به نقل از انتخاب، اظهارات اخیر محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت‌ها نهم و دهم در گفتگوی با خبرگزاری آناتولی که دیروز -سه‌شنبه- منتشر شد، در فضای رسانه‌ای داخلی بازتاب گسترده‌ای داشت. رئیس‌جمهور سابق کشور در گفتگوی تفصیلی خود با خبرگزاری رسمی دولت ترکیه، مسائل و حوزه‌های مختلفی را به ویژه در حوزه سیاست خارجی مورد بحث قرار داده است. او انتقاداتی شدیداللحن را خطاب به اداره امور کشور بر زبان رانده است. با این اوصاف، در تحلیل و رمزگشایی از ابعاد مختلف گفتگوی اخیر احمدی‌نژاد می‌توان می‌توان به چند نکته مهم اشاره کرد:

 

احمدی‌نژاد خود را تکرار کرد

طی 8 سال ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد همواره یکی از انتقادات جدی که بر او وارد می‌شد در ارتباط با وارونه جلوه دادن واقعیت‌های غیرقابل انکار و طرح مسائل به صورت خارج از گود مسائل موجود بود. در سال‌های بعد از پایان دوران ریاست جمهوری او در سال 92 رسانه‌ها، نزدیکان و طرفداران او، در پی تاریخ‌سازی و به فراموشی سپردن واقعیات مربوط به احمدی نژاد در دوران ریاست جمهوری او بر آمدند و تلاش کردند تصویری متفاوت را از احمدی‌نژاد ارائه کنند که اساس آن بر منطق صلح‌دوستی، تحول‌خواهی، حقیقت‌جویی، صداقت و... بود. با این وجود، گفتگوی او با آناتولی نشان داد که نه احمدی‌نژاد دچار دگردیسی شده و نه در روحیات روانی او تغییر حاصل شده است.

محمود احمدی‌نژاد، با قلب واقعیات غیرقابل‌انکار در همان ابتدای گفتگوی خود تاکید می‌کند: «برجام را می‌توان یک سری تعهدات یک طرفه از سوی ایران دانست که از بین رفتنش نیز دستاورد قابل توجهی برای هیچ یک از طرفین نیست.» به طور حتم این همان خصلت فرار از واقعیات همیشگی رئیس دولت‌ها نهم و دهم است. او حتی یک لحظه از خود نمی‌پرسد که آیا واقعا برجام یک‌طرفه بود و آیا لغو تحریم‌ها، بازگشت به روال طبیعی و حتی بیشتر از گذشته صادارات نفت ایران، انجام تبادلات مالی با خارج اگر چه به صورت محدود نیز باشد، تعهد طرف‌های 1+5 بودند یا خیر؟

در بخشی دیگر زمانی که بر خلاف روال معمول خبرنگار آناتولی در پاسخ به پرسش احمدی‌نژاد می‌گوید زمانی علیه ایران اجماع جهانی وجود داشت، او با صراحت قطعنامه‌های شورای امنیت را اجماع جهانی نمی‌داند. این انکار واقعیت در شرایطی است که هر شخصی با کمترین میزان دانش سیاسی این نکته را فهم کرده که هر گونه قطعنامه شورای امنیت برای کل جامعه جهانی الزام‌آور هستند و تحریم‌های شورای امنیت نیز علیه هر کشوری در معنای واقعی تحریمی با اجماع جهانی خواهد بود اما انگار همه‌ در اشتباه هستند و رئیس دولت نهم و دهم قصد دارد تعریفی جدید از اجماع جهانی ارائه کند که کسی یارای فهم آن را ندارد.

همچنین، در بخش‌‌های دیگری از این گفتگو، رئیس جمهور سابق کشورمان، بر اصلاح ساختار اقتصادی تاکید می‌کند. چنین ادعایی در شرایطی مطرح می‌شود که در دوران تصدی 8 ساله او بر پاستور غالب صاحب‌نظران اقتصادی، دولت او را به بی‌مدیریتی اقتصادی و تغییر سیاست‌های کلان مالی فرا می‌خواندند اما وقعی به توصیه‌ها نه‌تنها نمی‌نمود بلکه در اقداماتی عجیب سازمان همانند «مدیریت و برنامه‌ریزی» را منحل می‌کرد.

 

تداوم اتکا به شعارهای پوپولیستی

 

رهبران سیاسی پوپولیست، بیش از سیاست‌مداران دیگر از واژه «مردم» بهره می‌گیرند. برای نمونه در عصر جدید دونالد ترامپ، همواره از مردم برای توجیه کنش‌ها و تداوم قدرت خود در قالب واژگانی همچون «آمریکای بزرگ»، «آمریکای عزیز»، «عظمت آمریکا»، «ملت بزرگ آمریکا» و... بهره می‌گیرد. طی سال‌های ریاست جمهوری احمدی‌نژاد نیز شاهد بودیم او از هر راهکاری برای تحریک هیجانات و جلب نظر شهروندان ایرانی بهره می‌گرفت و در هر کنش مردم را حامی و علت تصمیم خود می‌دانست.

در گفتگوی احمدی نژاد با آناتولی، همچنان مردم کانون اصلی تمرکز او هستند و بارها از مردم و ملت ایران برای اثبات صحت نظرات خود بهره می‌گیرد. برای نمونه در جمله‌ای او می‌گوید: «فکر می‌کنید برای یک ملت بن بست وجود دارد؟ ندارد. آن هم ملت ایران. ملت ایران چند هزار سال قدمت دارد...» او همچنین، در ادامه تاکید می‌کند: «ضعف آنجاست که مسئولان مربوطه نتوانسته‌اند آن طور که باید و شاید از توانمندی‌های داخل استفاده کنند؛ یعنی به مردم فرصت بدهند تا رشد کنند و وضع اقتصاد را بهبود بخشند.»

در بخش‌های دیگر از گفتگوی با آناتولی، محمود احمدی‌نژاد با این جملات مردم را در مقام کانون محوری اظهارات خود استفاده می‌کند: «تا زمانی که فشار بلاموضوع شود (اشاره به زمان بی اثر شدن فشار حداکثری آمریکا). آن هم زمانی است که مردم ایران قوی شوند.» او همچنین در نمونه‌هایی دیگر می‌گوید: «ما ملت بزرگ ایران هستیم، شما به چه حقی ملت را تحت فشار می‌گذارید.» «باید با مردم صادق باشیم. هر حقی برای ملت‌مان پذیرفتیم برای دیگران هم باید بپذیریم.» «باید کمک کنیم آنچه خواست مردم سوریه است برقرار شود وگرنه بقیه اش ضرر است. همه ما باید کمک کنیم خواست مردم سوریه اتفاق بیفتد.» «هر ملتی خود باید سرنوشتش را تعیین کند.» «اجازه دهند ملت‌ها خودشان تصمیم بگیرند.» «نظام اقتصادی ایران باید اصلاح شود. پایه این است که ثروت را از انحصار درآوریم و در اختیار مردم قرار دهیم.»

حتی در سطحی گسترده‌تر از بهره‌گیری او از مردم، او در پاسخ به این پرسش خبرنگار که «آیا برنامه‌ای برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دارید؟»، پاسخ می‌دهد: «نه، ما از نظرات مردم تبعیت می‌کنیم.» واقعیت این است ملت‌دوستی و بهره‌گیری از خواست و اراده عمومی مردم در بنیان نه تنها خطا نیست بلکه می‌تواند یگانه راهنمای سیاست درست در جوامع مختلف باشد. به عبارتی اهمیت مردم یه اندازه‌ای است که جان لاک، فیلسوف انگلیسی، تاکید دارد، «صدای مردم، صدای خداست» اما این صدا باید در انتخابات و دموکراسی‌ها شنیده شود نه بهره‌گیری‌های پوپولیستی. برای اثبات این منطق در روانشناسی احمدی‌نژاد کافی است تعداد دفعات استفاده او از مواژه ملت و مردم شمارش شود.

 

پرسش‌گری کلیشه‌ای: پرسش در برابر پرسش؟

بارها شاهد بوده‌ایم که احمدی‌نژاد در نشست‌های خبری، گفتگوها و حتی محافل عادی، زمانی با پرسشی جدی مواجه می‌شد که ادله‌ای محکم برای پاسخ به آن نداشت، به شگرد «پرسش در برابر پرسش» پناه می‌برد. در گفتگوی با آناتولی همچنان شاهد هستیم که او این سنت را ترک نکرده و در پاسخ به این پرسش خبرنگار که «فکر نمی‌کنید عدم وجود اجماع جهانی علیه ایران به علت وجود توافق بین‌المللی برجام است؟»، پاسخ می‌دهد: «مگر چه زمانی اجماع جهانی علیه ایران وجود داشت؟»  این رویکرد، در بخش‌های دیگر از مصاحبه تکرار شده است.


http://t.me/navidtorbatkabar


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

رقابت 4 هزار و 623 داوطلب کنکور سراسری در تربت حیدریه

کشت گندم و جو دیمی در بیش از4500 هکتار اراضی بخش رخ تربت حیدریه

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

پدیده جدید راه خواری در پارک پیشکوه تربت حیدریه+ جوابیه

بورسیه رتبه های زیر هزار کنکور برای پنجمین سال متوالی توسط خیر نیک اندیش تربتی

همه خدمات پیشگیری و درمان هاری به‌صورت کاملآ رایگان انجام می‌شود

رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری های شهرستان زاوه شکسته شد

رفع تداخل بیش از 21هزار هکتار اراضی شهرستان مه ولات

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟ / جعبه پاندورا باز شد

افزایش 51 درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان

شرایط جدید بنیاد مسکن برای تامین قیر رایگان به زیان روستاهای محروم است

جاذبه های چشم‌نواز بهاری محیط زیست خراسان رضوی

نقش مؤثرشرکت نفت منطقه تربت حیدریه در تامین پایدار سوخت خراسان جنوبی

بی توجهی به مناسب سازی معابر تربت حیدریه، خطری در کمین کم توانها

در «رویدادی بی‌سابقه»، یک ستاره‌ مرده‌ زندگی را از سر گرفت

تصاویر: سیل در دوبی

نشست‌های شورای اداری باید خروجی داشته باشد/ جهش تولید با کار ظاهری محقق نمی‌شود / مردم از رفتار برخی کارمندان گلایه دارند/ عقب افتادگی سیاسی دلیل اصلی عقب ماندگی منطقه تربت حیدریه است

افزایش تعرفه ویزیت پزشکان و مسدود شدن سامانه بیمه سلامت

مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه شتاب می گیرد

تاثیر تصمیم‌سازی سیاسی در تامین آب صنایع تربت‌ حیدریه

پیش‌بینی برداشت 300 تن کلزا از اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

بر طرف شدن مشکل راه ورودی و خروجی بیمارستان راشد زاوه

راننده خودروی حامل سوخت قاچاق در آتش سوخت

فقدان ویترین جذاب برای معرفی داشته‌های شهرستان/ کمربندی و زیان آن به اقتصاد گردشگری تربت حیدریه / کمبود سرویس بهداشتی / عرضه نامناسب سوغاتی شهرستان به گردشگران

تصاویر: مزرعه عروسک‌ها

آخرین مهلت ثبت نام بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند روستایی و عشایری

توزیع بیش از 902 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

ساختمان 89 ساله اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد

تصاویر: در خطر انقراض

اضافه شدن دو رشتۀ تحصیلات تکمیلی به دانشکدۀ پرستاری و مامایی تربت حیدریه

یدیعوت احارونت: انتظار نمی‌رود پاسخ اسرائیل شامل اقدام نظامی در خاک ایران باشد / آمریکا بر اسرائیل برای جلوگیری از کشیده شدن به یک جنگ منطقه‌ای فشار می‌آورد

95 درصد جمعیت رشتخوار به تولید پسته مشغول هستند

چند حقیقت شگفت انگیز درباره هوش حیوانات که نمی دانستید

رضا نصری: اقدام نظامی ایران علیه اسرائیل «پاسخ» بود، نه «حمله»/ می‌خواهند ایران را مقصر این درگیری جلوه دهند

افزایش بیش از 48 درصد میزان باراندگی در تربت‌حیدریه

تصاویر: مسابقات کشتی چوخه در گود زینل خان

رونق اقتصادی برای دست‌اندرکاران نوغان‌دار خراسان رضوی

توزیع 350 سبد غذایی بین زنان باردار تربت حیدریه

عطار نیشابوری مسافر هفت شهر عشق که سیمرغ را تا قاف پرواز داد

سه ویرانه باستانی شگفت‌انگیز که شاید نام آنها را نشنیده باشید

طبق قرارداد بازارچه آداک یک سازه موقت است/ پایان قرار داد، عدم تمکین سرمایه گذار و ورود سازمان بازرسی به پرونده/ اصرار سرمایه گذار بر ادامه تصرف غیر قانونی بازارچه/ احداث پارکینگ طبقاتی/ برگزاری مزایده برای واگذاری مغازه ها/ راهی جز پلمپ بازارچه آداک نداشتیم/ با یک قرارداد شفایی از کسبه ماهی 231 میلیون تومان دریافت می کنند/ چاره ای جز رسانه ای کردن برایمان باقی نماند

بخش زیادی از معضلات جامعه با امر به معروف و نهی از منکر برطرف می شود

گزارش تصویری؛ نگاهی متفاوت به برگزاری نماز عید فطر از دریچه لنز دوربین

اگر جلوی پروژه‌های سدسازی ترکیه گرفته نشود، آذربایجان غربی و شرقی و اردبیل با آسیب جدی مواجه می‌شوند

رهبر معظم انقلاب: جمهوری اسلامی درصدد آن نیست کسانی را به زور وادار به دین‌داری کند، اما در مقابل هنجارشکنی دینی هم وظیفه دارد و نباید کوتاهی کنیم

10 مورد از سردترین شهرهای جهان؛ سردترین شهر دنیا در کدام کشور قرار دارد؟

صدور 118 موافقت اصولی و پروانۀ بهره‌برداری مراکز درمانی در منطقه تربت حیدریه

افتتاح اولین واحد تولید مرغ تخمگذار در شهرستان رشتخوار

پیش بینی اشتغال 697 نفر در شهرستان تربت حیدریه