بزرگنمایی:
پیشبینی میشود با پایان فصل برداشت، از این یکهزار و ۶۵۰ هکتار سطح زیرکشت مزارع تربت حیدریه، ۷۴ هزار تن سیبزمینی برداشت شود.
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir
نوید تربت- پیشبینی میشود با پایان فصل برداشت، از این یکهزار و 650 هکتار سطح زیرکشت مزارع تربت حیدریه، 74 هزار تن سیبزمینی برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه در گفت و گو با خبرنگار نوید تربت افزود: کشت سیبزمینی در این شهرستان از اواخر اردیبهشت تا پایان خرداد می باشد و برداشت محصول آن نیز از ابتدای مهرماه آغاز و تا اواخر آبان ادامه دارد.
حسین محمدی از تربتحیدریه و به خصوص جلگ رخ به عنوان قطب تولید این محصول در خراسان رضوی یاد کرد و گفت: این بدان خاطر است که از حیث کیفیت و سطح زیرکشت با عملکرد 45 تن در واحد سطح رتبه نخست استان را داریم.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه افزود: علاوه بر این بهترین گونههای سیبزمینی بذری (نسل نخست سیبزمینی تولید شده حاصل از کشت بذر که برای کشت مجدد، استفاده میشود) در این خطه کشت و به 6 استان کشور صادر میشود.
محمدی تصریح کرد: ارقام کشت شده سیبزمینی تربتحیدریه شامل اگریا، سانته، بانبا، فونتانه، پیکاسو، لیدی رزتا، جلی، کارسو، آریندا، کلومبا، ساگیتا، پانامرا، کارلیا، دوناتا و ادونی است که به استانهای خراسان شمالی، اصفهان، هرمزگان، مرکزی، خوزستان و بندرعباس، صادر میشود.
وی با بیان اینکه از هر سه تن سیبزمینی بذری، 44 تن در هکتار محصول تولید میشود، گفت: استفاده از ارقام اصلاح شده، کود دامی و شیمیایی و ریزمغذی، مبارزه به موقع با آفات و بیماریها، از بین بردن به موقع علفهای هرز، رعایت عملیات بهزراعی از جمله اجرای 95 درصدی آبیاری تحت فشار و نیز تغذیه تکمیلی موجب افزایش کسب رتبه نخست از حیث کمی و کیفی محصول سیبزمینی تربتحیدریه در مقایسه با استان، شدهاست.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه افزود: در عین حال یکی از کمبودهای اساسی ما در این خطه، فقدان شبکه صنعتی فرآوری سیبزمینی است و لذا غالبا محصول به صورت مصرف خوراکی مستقیم، صادرات به دیگر استانها و البته مقداری نیز به کارخانههای تولید چیبس عرضه میشود.
محمدی همچنین گفت: اقدامات حمایتی جهاد کشاورزی در حوزه برنامههای آموزشی و ترویجی و نیز افزایش قیمت سیبزمینی در سالهای اخیر به طوری که امسال هر کیلو سیبزمینی در زمین کشاورزی از قرار هر کیلو بین 15 تا 16 هزار تومان به فروش میرسد، از جمله مهمترین عوامل تشویق کشاورزان به افزایش کشت سیبزمینی در شهرستان است.