بزرگنمایی:
با توجه به کاهش نزولات جوی در سال زراعی ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱، پیشبینی میشود امسال از مزارع این شهرستان به عنوان قطب تولید این محصول نزدیک به ۲۰ تن زعفران خشک بیشتر برداشت نشود.
پایگاه خبری نوید تربت:www.navidtorbat.ir
نوید تربت- داود شریفی- با توجه به کاهش نزولات جوی در سال زراعی 1400 تا 1401، پیشبینی میشود امسال از مزارع این شهرستان به عنوان قطب تولید این محصول نزدیک به 20 تن زعفران خشک بیشتر برداشت نشود.
به گزارش نوید تربت،حسین محمدی افزود: از مجموع 120 هزار هکتار اراضی زعفران کشور، 91 هزار هکتار یعنی معادل 76 درصد آن در خراسان رضوی و از مجموع اراضی زیرکشت زعفران خراسان رضوی، هشت هزار و 800 هکتار آن یعنی معادل 12 درصد استان به اراضی تربتحیدریه اختصاص دارد و بر این اساس این شهرستان از حیث سطح زیرکشت در دنیا و کشور رتبه نخست را داراست.
وی با بیان این که هم اکنون 6 هزار و 500 خانوار این خطه از محل کشت زعفران ارتزاق میکنند ادامه داد: میانگین تولید زعفران در این شهرستان چهار کیلوگرم در هکتار و بدون در نظر گرفتن خشکسالی امسال، به طور متوسط میزان تولید زعفران این خطه 35 تن در سال است.
محمدی اضافه کرد: هماکنون هر هکتار زمین زعفران، برای 218 نفر شغل ایجاد می کند و در کل برای 70 هزار نفر اشتغال مستقیم و 2 تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم ایجاد می کند.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه در خصوص زمان کاشت و برداشت زعفران در این خطه نیز گفت: پیاز زعفران را معمولا تابستان یا اواخر بهار (خرداد) میتوان کاشت که به دلایل مختلف معمولا فصل کاشت تا پایان شهریور ماه ادامه مییابد.
محمدی افزود:فصل برداشت گل زعفران، مهرماه است اما به شکل دقیق تر در خطه تربت حیدریه فصل برداشت به ترتیب در سه اقلیم سرد (رخ)، معتدل (مرکزی و زاوه) و گرم (مهولات) از 15 مهر آغاز می شود و تا اواخر آبان ادامه دارد.
وی به فراوری زعفران هم اشاره و اظهار کرد: هم اکنون 10 مرکز فرآوری در این خطه به استحصال سالیانه 60 تن زعفران و دیگر فراوردههای متعلق به آن، مشغول هستند.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه در خصوص قیمت مصوب خرید زعفران در سال زراعی جاری نیز گفت: هنوز از سوی دولت، قیمت جدیدی اعلام نشده، اما سازمان جهاد کشاورزی استان پیگیر موضوع است.