آخرین مطالب

پشت صحنه مناظرات 88 از زبان مجری مناظره/ احمدی نژاد و موسوی بعد مناظره درگیری لفظی داشتند سیاسی

پشت صحنه مناظرات 88 از زبان مجری مناظره/ احمدی نژاد و موسوی بعد مناظره درگیری لفظی داشتند

  بزرگنمایی:
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: با اعلام اسامی نامزد های سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری از سوی وزارت کشور عملا وارد مرحله تبلیغات شدیم، مرحله ای که نامزد ها در آن با ارائه برنامه و کارنامه اجرایی خود آمار رای های خود را افزایش می دهند.

پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

همواره یکی از راه های تبلیغات موثر در انتخابات های ریاست جمهوری مناظره ها بوده‌اند، مناظره هایی که اولین سری آن  بین نامزدهای انتخاباتی در سال 1388 برگزار شد؛ امروز قرار است اولین قسمت مناظرات انتخاباتی 1400 به صورت زنده پخش شود، به همین دلیل گفت و گو مشروحی با رضا پور حسین مجری مناظرات انتخابات ریاست جمهوری  سال 88 داشتیم.  

احمدی نژاد و موسوی بعد مناظره درگیری لفظی داشتند

رضا پورحسین مجری مناظرات انتخابات  سال 88 درباره مناظرات انتخابات آن سال گفت: مناظره‌های سال 88 به دو دلیل اهمیت پیدا کرد، یکی آنکه اولین مناظره در سطح نامزدهای ریاست جمهوری بود، دیگر آنکه شرایط اجتماعی سیاسی جامعه ایران به گونه‌ای بود که رویارویی فکری کاندیداها با هم دیدنی بود.

وی افزود: البته قبلاً مناظره‌ها درسطح نمایندگان کاندیداها برگزار شده بود، اما مناظره بین کاندیداها برای اولین بار در سال 88 برگزار شد.

مجری مناظرات انتخابات سال 88 با اشاره به پشت صحنه این مناظرات اظهار کرد: پس از مناظره‌ها کاندیداها سریعاً استودیو را ترک می‌کردند، تنها پس از مناظره میرحسین موسوی و محمود احمدی نژاد یک درگیری لفظی کوتاه بین این دو نفر اتفاق افتاد که البته زود تمام شد، قصد دارم محتوای این بگو مگوها را در کتابم بنویسم مورد دیگری در کل مناظرات سراغ ندارم.

پورحسین ادامه داد: قبل از مناظره بین کاندیداها قرعه کشی با حضور نمایندگان آن ها صورت می‌گرفت؛ این قرعه کشی جای نشستن افراد و شروع کننده بحث را مشخص می‌کرد، کسی که نفر اول صحبت می‌کرد سمت راست مجری می‌نشست و نفر بعدی تمام کننده بود؛ در نظر نامزدها نتیجه قرعه کشی خیلی مهم بود، البته من به آن‌ها حق می‌دهم، زیرا شروع کننده بحث می‌تواند زمین بازی را تعریف کند و دیگری را وادار کند در زمین نفر اول بازی کند در چند مورد این موضوع اتفاق افتاد یعنی نوع بحث شروع کننده تاثیر اساسی در روند مناظره گذاشت و نفر دوم  به انفعال کشیده می شد.

نمی توانستم در بحث مناظرات دخالت کنم

وی با اشاره به شرایط سخت مناظرات سال 88 بیان کرد: وقتی عزت‌الله ضرغامی رئیس آن روزهای رسانه ملی با من صحبت کرد پیش بینی می‌کردم که شرایط سختی را پیش رو دارم، اما تا اینقدر را نه؛ شرایطی که به دلیل دو قطبی شدن جامعه اتفاق افتاده بود، این گفت‌وگوها را سخت‌تر می‌کرد، واقعاً فضای مناظرات سخت و بسیار حساس بود.

مجری مناظرات انتخابات 88 سخت‌ترین مناظره را مناظره‌های احمدی‌نژاد دانست و تاکید کرد: سخت‌ترین مناظره ها، مناظره احمدی نژاد موسوی، احمدی نژاد کروبی و موسوی کروبی بود؛ به نظرم اجرای من به دلیل اینکه مطابق با آیین نامه بود به خوبی صورت گرفت در این گفت‌وگوها کاندیداها در بیان خود آزاد بودند و مجری لازم نبود در بحث‌ها شرکت کند، چون ممکن بود دخالت مجری در روند بحث اختلال ایجاد کند؛ مجری علاوه بر تنظیم زمان صحبت کاندیداها تنها جایی که می‌توانست دخالت کند درباره نامزدهای غایب بود که طبق قانون باید تذکر می‌دادم و در مناظرات سال 88 یک مورد اتفاق افتاد؛ البته منطق هم اقتضا می‌کند که دو نفر درباره هم و اندیشه‌های هم صحبت کنند و درباره نامزد غایب صحبتی نشود. این آیین نامه قبل از مناظره‌ها به نامزدها اطلاع داده شده بود.    

کتابم را درباره پشت صحنه مناظرات منتشر می کنم 

پورحسین درباره نگارش کتاب خاطراتی با محوریت مناظرات سال 88 گفت: انشالله در 1401 کتاب خود را منتشر می‌کنم، البته شرح گفت و گوها قبلا منتشر شده است، اما قصد من تحلیل رفتار کاندیداها در قبل و حین مناظره هاست این تحلیل ناظر به روانشناسی اجتماعی است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ریشه حوادث سال 88 را می‌توان در مناظره‌های تلویزیونی نامزدها جستجو کردب ادامه داد: مناظره‌های سال 88 تاثیر کمی در مسائل پس از انتخابات داشت، یادمان باشد که جامعه سیاسی ما قبل از مناظره‌ها به اندازه زیادی ملتهب شده بود، اتفاقاً تاثیر شرایط بیرونی بر مناظره‌ها بیشتر بود.

مجری مناظرات انتخابات 88 ادامه داد: تلویزیون در مناظره‌های سال 88 و 92 و 96 بهترین اقدام‌ها را انجام داده است، تلویزیون بهترین شکل را برای طرح آرا و اندیشه و برنامه‌های نامزدها فراهم ساخته اما نامزدها به خوبی از این فضا استفاده نکرده اند و بیشتر فضاهای هیجانی را دنبال کرده اند تا بحث های فکری ومنطقی.

اجرای حیدری برای مناظرات  1400 خوب است

پورحسین رجال سیاسی ایرانی را اهل گفت و گو دانست و اظهار کرد: هوش سیاسی اجتماعی سیاسیون ما در حدی است که می‌توانند با هم بحث کنند، اما دو اشکال وجود دارد یا بهتر است بگویم دو مانع برای مناظره‌های مطلوب وجود دارد، یکی عدم رعایت آداب مناظره و گفت و گو و دوم دخالت هیجان در بحث‌های فکری سیاسی و اجتماعی؛ من فکر می‌کنم سیاسیون آداب تضارب افکار را می‌دانند اما عمل نمی‌کنند، چرا؟ چون مناظره‌ها فراوانی کمی دارد؛ نباید مناظره‌های جدی در جامعه حداقلی باشد. فضای گفت وگوهای جدید را باید گسترش داد و تعداد آن‌ها هم باید زیاد شود وقتی تعداد مناظره‌ها در سطح سیاسیون و درباره  موضوعات مختلف افزایش یابد فکر می‌کنم هیجان‌های ناشی از بحث کاهش می‌یابد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این پتانسیل وجود دارد که مناظره‌هایی به سبک مناظره‌های انتخاباتی آمریکا نظیر مناظره بایدن و ترامپ برگزار شود؟ گفت: پیشنهاد شما پیشنهاد خوبی است و قبلاً هم پیشنهاد شده است، نمی‌دانم چرا عملی نشده. این شکل حتماً لازم نیست که هر چهار سال اتفاق بیفتد؛ این مدل را در طول سال هم می‌توان اجرا کرد، من فکر می‌کنم مناظره کاندیداها در حضور طرفداران خود به شور و هیجان مثبت و نشاط سیاسی اجتماعی جامعه کمک خواهد کرد البته می‌دانید، که برگزاری چنین فضایی بسیار سخت است و به راحتی نمی‌توان آن را مدیریت نمود، اما برای جامعه ما لازم است البته این شکل در کشورهای دیگر به دلیل قوی بودن تحزب عملی می‌شود به همین دلیل اجرای آن در کشور ما سخت است.

مجری مناظرات انتخاباتی سال 88 با اشاره به تفاوت مناظرات سال‌های 92، 96 با 88،گفت: چون تعداد کاندیداها در سال 92 و 96 زیاد بود طبیعتا نمی‌توان با این تعداد مناظره یک به یک برگزار کرد، وقتی نامزدها نمی توانند  یک به یک با هم طرف شوند وقت زیادی برای به چالش کشیدن همدیگر ندارند، به همین دلیل مناظره‌های سال 92 و 96 شور و هیجان مناظره سال 88 را نداشت.

پورحسین درباره مناظرات انتخاباتی پیش رو بیان کرد: قطعاً تلویزیون فضای خوبی را برای مناظره نامزدها فراهم خواهد ساخت، اما پیشنهاد می‌کنم چند برنامه درباره آداب مناظره در تلویزیون پخش شود؛ می‌توان در این برنامه‌ها نظرات و انتظارات مردم را از چگونگی مناظره‌ها مطرح کرد.

وی افزود: با توجه به شرایط اجتماعی سیاسی شخصیت مستقل و تجربه همچنان مرتضی حیدری را برای اجرای مناظره‌ها بهترین گزینه می‌دانم.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

همه خدمات پیشگیری و درمان هاری به‌صورت کاملآ رایگان انجام می‌شود

رکورد جوجه ریزی سالانه مرغداری های شهرستان زاوه شکسته شد

رفع تداخل بیش از 21هزار هکتار اراضی شهرستان مه ولات

آتش بس ایران و اسرائیل موقتی است؟ / جعبه پاندورا باز شد

افزایش 51 درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

تصاویر: مراسم هزار دف در روستای پالنگان

شرایط جدید بنیاد مسکن برای تامین قیر رایگان به زیان روستاهای محروم است

جاذبه های چشم‌نواز بهاری محیط زیست خراسان رضوی

نقش مؤثرشرکت نفت منطقه تربت حیدریه در تامین پایدار سوخت خراسان جنوبی

بی توجهی به مناسب سازی معابر تربت حیدریه، خطری در کمین کم توانها

در «رویدادی بی‌سابقه»، یک ستاره‌ مرده‌ زندگی را از سر گرفت

تصاویر: سیل در دوبی

نشست‌های شورای اداری باید خروجی داشته باشد/ جهش تولید با کار ظاهری محقق نمی‌شود / مردم از رفتار برخی کارمندان گلایه دارند/ عقب افتادگی سیاسی دلیل اصلی عقب ماندگی منطقه تربت حیدریه است

افزایش تعرفه ویزیت پزشکان و مسدود شدن سامانه بیمه سلامت

مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه شتاب می گیرد

تاثیر تصمیم‌سازی سیاسی در تامین آب صنایع تربت‌ حیدریه

پیش‌بینی برداشت 300 تن کلزا از اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

بر طرف شدن مشکل راه ورودی و خروجی بیمارستان راشد زاوه

راننده خودروی حامل سوخت قاچاق در آتش سوخت

فقدان ویترین جذاب برای معرفی داشته‌های شهرستان/ کمربندی و زیان آن به اقتصاد گردشگری تربت حیدریه / کمبود سرویس بهداشتی / عرضه نامناسب سوغاتی شهرستان به گردشگران

تصاویر: مزرعه عروسک‌ها

آخرین مهلت ثبت نام بیمه رایگان مادران دارای بیشتر از سه فرزند روستایی و عشایری

توزیع بیش از 902 میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی منطقه تربت حیدریه در سال گذشته

ساختمان 89 ساله اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد

تصاویر: در خطر انقراض

اضافه شدن دو رشتۀ تحصیلات تکمیلی به دانشکدۀ پرستاری و مامایی تربت حیدریه

یدیعوت احارونت: انتظار نمی‌رود پاسخ اسرائیل شامل اقدام نظامی در خاک ایران باشد / آمریکا بر اسرائیل برای جلوگیری از کشیده شدن به یک جنگ منطقه‌ای فشار می‌آورد

95 درصد جمعیت رشتخوار به تولید پسته مشغول هستند

چند حقیقت شگفت انگیز درباره هوش حیوانات که نمی دانستید

رضا نصری: اقدام نظامی ایران علیه اسرائیل «پاسخ» بود، نه «حمله»/ می‌خواهند ایران را مقصر این درگیری جلوه دهند

افزایش بیش از 48 درصد میزان باراندگی در تربت‌حیدریه

تصاویر: مسابقات کشتی چوخه در گود زینل خان

رونق اقتصادی برای دست‌اندرکاران نوغان‌دار خراسان رضوی

توزیع 350 سبد غذایی بین زنان باردار تربت حیدریه

عطار نیشابوری مسافر هفت شهر عشق که سیمرغ را تا قاف پرواز داد

سه ویرانه باستانی شگفت‌انگیز که شاید نام آنها را نشنیده باشید

طبق قرارداد بازارچه آداک یک سازه موقت است/ پایان قرار داد، عدم تمکین سرمایه گذار و ورود سازمان بازرسی به پرونده/ اصرار سرمایه گذار بر ادامه تصرف غیر قانونی بازارچه/ احداث پارکینگ طبقاتی/ برگزاری مزایده برای واگذاری مغازه ها/ راهی جز پلمپ بازارچه آداک نداشتیم/ با یک قرارداد شفایی از کسبه ماهی 231 میلیون تومان دریافت می کنند/ چاره ای جز رسانه ای کردن برایمان باقی نماند

بخش زیادی از معضلات جامعه با امر به معروف و نهی از منکر برطرف می شود

گزارش تصویری؛ نگاهی متفاوت به برگزاری نماز عید فطر از دریچه لنز دوربین

اگر جلوی پروژه‌های سدسازی ترکیه گرفته نشود، آذربایجان غربی و شرقی و اردبیل با آسیب جدی مواجه می‌شوند

رهبر معظم انقلاب: جمهوری اسلامی درصدد آن نیست کسانی را به زور وادار به دین‌داری کند، اما در مقابل هنجارشکنی دینی هم وظیفه دارد و نباید کوتاهی کنیم

10 مورد از سردترین شهرهای جهان؛ سردترین شهر دنیا در کدام کشور قرار دارد؟

صدور 118 موافقت اصولی و پروانۀ بهره‌برداری مراکز درمانی در منطقه تربت حیدریه

افتتاح اولین واحد تولید مرغ تخمگذار در شهرستان رشتخوار

پیش بینی اشتغال 697 نفر در شهرستان تربت حیدریه

برگزاری نماز عید فطر در میدان بسیج و ورزشگاه آزادی شهرک ولیعصر تربت حیدریه

آغاز کشت چغندرقند نشایی در اراضی کشاورزی بخش رخ تربت حیدریه

امکان پرداخت زکات فطریه و کفاره در نانوایی‌های تربت حیدریه فراهم شد

کسب قهرمانی مسابقات دو جام رمضان خراسان رضوی توسط آتش نشان تربت حیدریه

کاهش 36 درصد بارندگی در خراسان رضوی / بحرانی بودن نیمی از دشتهای استان