گرامیداشت آنلاین روز شعر و ادب فارسی در تربت حیدریه
دوشنبه 31 شهريور 1399 - 19:54:22
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

با همکاری انجمن ادبی شعر و ادب قطب روز شعر و ادب فارسی و سال روز تولد استاد شهریار در تربت حیدریه بصورت آنلاین گرامی داشته شد.

به گزارش نوید تربت به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی، کتابخانه عمومی شهید بهشتی تربت حیدریه با همکاری انجمن شعر و ادب قطب این شهرستان، اقدام به گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهریار و روز شعر و ادب فارسی به صورت پخش زنده نمود.

«مریم حسن زاده» رابط فرهنگی شهرستان تربت حیدریه گفت: در این برنامه «بهمن صباغ زاده» از شاعران تربت حیدریه و دبیر محفل ادبی شهرستان درباره زندگی و سبک شعری استاد شهریار توضیحاتی داد و در ادامه استاد «احمد نجف زاده»، از بزرگان شعر تربت حیدریه و مسئول انجمن شعر و ادب قطب شهرستان چند غزل از غزلهای استاد شهریار را به مناسبت روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار خواند.

«بهمن صباغ زاده» در این برنامه گفت: شهریار در سال 1285 در تبریز متولد شد و امروز همه متفق القول هستند که یکی از بزرگترین مفاخر تبریز و این خطه می باشد. داستان زندگی شهریار داستان پرفراز و نشیبی است و از مهمترین اتفاقات زندگی شهریار ناتمام گذاشتن دانشکده پزشکی است. او به خاطر عوالم روحی که داشت ناچار شد رشته پزشکی را رها کند.

وی ادامه داد: شعر شهریار همواره انسان را غرق لذت می کند و علاوه بر این احساس شعف، یک اندوه عمیقی هم به دل انسان می آورد و این برمیگردد به روح عمیق شهریار و تجربه های عرفانی که داشته است و بوی این جان شیفته در تمام شعرهای او به وضوح دیده می شود. اگر بگوییم شهریار، حافظ دوران معاصر بود، اغراق نکرده ایم و او بسیار به حافظ هم علاقمند بود.

وی افزود: شهریار گرایشی هم به شعر نیمایی داشت و شعر نیمایی در سالهای میانسالی او بسیار باب شده بود و شهریار هم دوستان شاعر نوپرداز بسیار داشت. اگر به نسبت کل دیوان شهریار گرایش او به شعر نیمایی زیاد نیست؛ ولی در همان نمونه های اندکی که از او باقی مانده نشان می دهد که در این زمینه هم استعداد خوبی داشته و عالی ترین شعر نیمایی که از شهریار باقی مانده شعر «ای وای مادرم» که در سوگ مادرش سروده است، می باشد.

«بهمن صباغ زاده» با اشاره به اینکه یکی از جنبه های قوی شعر شهریار، شعر گویشی ترکی است و شاخص ترین منظومه ترکی او به نام «حیدربابا» نام دارد، خاطرنشان کرد: در همین زمینه در تربت حیدریه یک شاعر قوی به نام «علی اکبر عباسی» وجود دارد که در شعر گویشی و لهجه ای بسیار متبحر است؛ تا جایی که علاقمندان به شعر و ادب این شاعر را شهریار شعر تربت نامیده اند و این از یک جهت پختگی و خوبی شعر وی را میرساند و از جهتی دیگر مقام بلند شهریار را که چقدر در شعری که به گویش ترکی سروده مهارت دارد که امروزه اگر شاعری در کار گویشی خیلی قوی باشد، ملقب به شهریار آن منطقه می شود.

وی در پایان به مناسبت روز شعر و ادب فارسی از چند شاعر شاخص شهرستان از جمله استاد «ذبیح الله صاحبکار»، دکتر «محمدرضا شفیعی کدکنی» و استاد «محمد قهرمان (شاعر و پژوهشگر سبک هندی)» که هر کدام در سبک خود شهرت جهانی دارند، نام برد.

در ادامه استاد «احمد نجف زاده» ضمن خوانش چند غزل از شهریار کتاب «شناختنامه محمد قهرمان» تألیف رضا افضلی را معرفی کرد.


http://https//t.me/navidtorbatkabar

http://navidtorbat.ir/fa/News/8438/گرامیداشت-آنلاین-روز-شعر-و-ادب-فارسی-در-تربت-حیدریه
بستن   چاپ