سفر به بنگلادش در ماه قرآن
سه شنبه 7 خرداد 1398 - 11:45:56

پایگاه خبری نوید تربت:  Navidtorbat.ir

آیین‌های خاص ماه رمضان، این ماه را از دیگر ماه‌های سال متمایز می‌کند. مسلمانان کشورهای مختلف جهان نیز تلاش می‌کنند تا متناسب با آداب و رسوم خود به بهترین شکل به استقبال ماه مبارک رمضان بروند.

به گزارش نوید تربت به نقل از ایسنا ، زندگی مسلمان در هر کجای این کره خاکی که باشند با آغاز ماه رمضان دچار تغییر می‌شود؛ مسلمانان سعی می‌کنند در این ماه خود و زندگی‌شان را تازه کنند و برنامه‌ای جدید پیش‌ گیرند. این ماه در بنگلادش نیز با رسوم خاصی همراه است که باعث جذب مسافران زیادی به این منطقه می‌شود.

با آغاز این ماه چهره اکثر شهرهای این کشور رنگ و بویی مذهبی به خود می‌گیرد؛ آذین‌بندی خیابان‌ها، فعالیت بیشتر مساجد، پخش مداوم دعا، نیایش و قرآن، افزایش فعالیت‌های فرهنگی مدارس و ... از ویژگی‌های بنگلادش در رمضان است.

در طول ماه رمضان مسلمانان زیادی در بیشتر مساجد بنگلادش برنامه‌های قرائت، تفسیر قرآن، ادعیه و سخنرانی‌های مذهبی، آموزش به کودکان و همایش‌هایی با هدف ایجاد وحدت میان امت اسلامی را برگزار می‌کنند.

با توجه به این‌که در ماه مبارک رمضان مردم به معنویات و اعمال مذهبی بیشتر توجه می‌کنند، یکی از اعمال مذهبی انفرادی مرسوم در میان مردم بنگلادش، ختم کامل قرآن در طول ماه مبارک رمضان است.

یکی از سنت‌های مسلمانان این منطقه افطار کردن در مساجد است، سفره‌های ساده افطاری به همراه برنامه‌های معنوی و مناجات یکی از اقداماتی است که توسط مساجد برای زمان افطار تدارک دیده می‌شود.

از جمله اعمال رایج میان مسلمانان بنگلادش قرائت قرآن به صورت گروهی در مساجد، شرکت در سخنرانی‌های مذهبی وشرکت در نماز جمعه است. در این ماه اهل سنت در مساجد افطار می‌کنند، نماز مغرب را می‌خوانند و رای نماز عشاء به خانه‌های خود می‌روند.

علاوه بر برنامه‌های معنوی و نمازهای ویژه، مساجد بنگلادش به برگزاری ضیافت افطاری برای هزاران مسلمان در طول ماه رمضان اقدام می‌کنند، هم‌چنین مسلمانان این منطقه در ماه مبارک رمضان به تهیه و توزیع غذای افطار در میان اقشار کم‌درآمد جامعه می‌پردازند.

یکی دیگر از رسوم بنگلادش در هنگام سحر این است که جوانان در دسته‌هایی نزدیک به 30 نفر در خیابان‌های شهر قدم زده و شعر «برادران مسلمان اکنون که ماه خدا است، بیدار شوید و برای سحری، نماز صبح و نیایش آماده شوید» را می‌خوانند.

سفره مسلمانان بنگلادش در ماه مبارک رمضان طیف گسترده‌ای غذاها و خوراکی‌ها را شامل می‌شود که متداول‌ترین آن غذای «پیاژو» که از عدس، رب، پیاز خرد شده، فلفل سبز تشکیل شده است. هم‌چنین مسلمانان بنگلادشی نوشیدنی‌هایی مانند روح افزا و شربت لیمو را همیشه در سفره‌های افطار خود دارند.

«بیگونی» از دیگر خوراکی‌های محبوب مسلمانان این منطقه در رمضان است که از برش نازک بادمجان در یک خمیر نازک از آرد گرم غوطه‌ور در روغن تشکیل شده؛ هم‌چنین حلیم، خرما، سمبوسه، دال پوری (نوعی آش)، چوله (نخود پخته)، کباب ماهی و نوعی شیرینی بنگالی از دیگر خوراکی‌هایی است که در سفره افطار مسلمانان بنگالی وجود دارد.

شیعیان  بنگلادش در شب‌های 19، 21 و 23 ماه مبارک رمضان مراسم شب قدر را در مساجد برپا می‌کنند، اما اهل تسنن به برگزاری مراسم شب قدر در 27 ماه مبارک رمضان در مساجد محله خود می‌پردازند.

عید فطر برای مسلمانان کشور بنگلادش به عنوان یکی از بزرگ‌ترین اعیاد به حساب می‌آید که ازچند روز تا یک هفته در این کشور تعطیل است، مردم این منطقه اعتقاد زیادی به سفر و صله ارحام در این عید دارند. در عید فطر تمام مردم لباس نو می‌خرند و غذاهای مخصوصی برای آن تهیه و تدارک می‌شود.

پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir

http://navidtorbat.ir/fa/News/71/سفر-به-بنگلادش-در-ماه-قرآن
بستن   چاپ