دلزدگی سیاسی یا آرامش قبل از طوفان
سه شنبه 29 بهمن 1398 - 11:21:12
پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir

حسن داعی

آیا مردم از اصلاح طلبان بریده اند؟آیا مردم دچار دلزدگی سیاسی شده اند؟ آیا دل بریدن از یک جناح سیاسی به معنی حرکت به سمت جناح مقابل است؟ یا این که مردم از دوجناح عبور نموده و به نوعی آگاهی رسیده اند که انتخاب بعدی آنان فرای این موضوع است؟

آنچه تا کنون جامعه ما بکرات آن را در انتخابات تجربه نموده است در اکثر موارد حرکت ار یک جناح به جناح دیگر بوده است،حرکتی که اصطلاحا به حرکت پاندولی یا الا کلنگی معروف است حرکتی که گفته می شود آینده آن اصطلاحا در گذشته است.

درست است که روی آوردن به هرجناح سیاسی باعث حرکت در هر دو جناح می گردد اما این حرکت ؛ تحول وتطور نیست بلکه تحرک است تحرکی که فقط می خواهد القا کند سکون نیست.آنچه باید اتفاق بیفتد با روی کار آمدن هر  طیف و جناح سیاسی باید حرکتی تطور گونه و رو به جلو باشد یعنی حرکتی زیگزاکی و رو به جلو و تصاعدی تا علاوه بر دمیدن روح و نفسی تازه در هر جناح سیاسی متناسب با شرایط و سیاست های کلی نظام ما شاهد حرکت پیش رونده باشیم نه تحرک در جازننده.

عمل کردن جامعه درانتخابات گذشته دراکثر موارد حرکت از یک جناح سیاسی به سوی طیف دیگر بوده است(البته حرکت مردمی که در دو قطب سیاسی قرار ندارند و تقریبا آرا تعیین کننده در انتخابات بوده اند) واین حرکت در مواردی آنقدر شدید اتفاق افتاده که جناح مقابل را دراین حرکت پاندولی چنان پرتاب نموده است که اجازه هر گونه عکس العمل را از آنان سلب نموده و اگر این حرکت و روش و بازی با شدت زیاد ادامه پیدا کند ممکن است به پرتاب غیرقابل بازگشتی به صحنه سیاسی برای هر یک از جناح ها منجر شود که این خود برای یک جامعه مردم سالار یا دموکراتیک می تواند خطر بزرگی باشد. زیرا برای حرکت به اصطلاح الا کلنگی وجود دو طیف وجریان لازم است تا مقابل هم قرار بگیرند و در صورت نبود هر یک از جناح ها، جناح مقابل قادر به بازی نخواهد بود و از حرکت باز خواهد ایستاد که نتیجه چنین امری سکوت، رخوت و دلزدگی سیاسی در جامعه خواهد شد که به نفع  مردم وجامعه نخواهد بود.

آنچه امروزه به شدت مورد نیاز جامعه در شرایط فعلی می باشد رسیدن به یک مخرج مشترک در بین جناح های سیاسی برای رسیدن به آرامش در جامعه است.

بیایید یکبار هم که شده به موج سومی که در بحث انتخابات در جامعه ایجاد شده توجه کنیم، آن دسته از افرادی که دلبستکی افراطی و شدید به هیچ یک از جناح های سیاسی نداشته و یا اگر داشته اند امروزه دچار دلزدگی شده اند و شاید خواسته آنان آرامش وحرکت تطورگونه در جامعه برای رسیدن به یک وحدت ملی از مسیر اعتدال و میانه روی است.

در این میان برای اینکه در فکر تاثیر گذاری و نفوذ بر آرائ آنان  به نفع جناح سیاسی خود باشیم آرائ جدا شده از طیف خود را به سمت این موج سوم ومیانه روانه کنیم. گفتمان کم حاشیه با برنامه های علمی و دقیق و به دور از هر گونه شعار پوپولیستی.

همانطورکه در دوره قبل مجلس و رییس جمهوری یک حرکت آرام از سوی یک جناح اتفاق افتاد  یعنی حرکت از اصول سخت ومحکم جناحی به سمت یک جناح تا حدی میانه و امروز هم که تا حدی یک رخوت و سکوت سیاسی در طیف اصلاح طلب نمایان شده و تا حدودی عامه مردم را هم تحت تاثیر قرار داده است(حداقل تا الان) باید با تشویق مردم به آینده بهتر و نه ترساندن مردم به شرایط بدتر آنان را وادار به رای دادن کرد.

اگر چنین حرکتی از طرف جناح های سیاسی وافراد صاحب نظر مطرح  و درجامعه دنبال شود مصداق این حدیث شریف :"لا افراط لاتفریط" خواهد بود.

بیایید در انتخاب آینده از حب وبغض ها حذر کنیم و روی لج ولجبازی رای ندهیم، برای زمین زدن و له کردن کسی واردعمل نشویم، به معرفی برنامه های خود بپردازیم نه تخریب دیگران،منافع عمومی را مد نظر قرار دهیم تا مطامع فردی،از رفتارهای پوپولیستی دوری کنیم و نگاه کارشناسی در راستای شرایط امروزی جامعه به مشکلات داشته باشیم واین جمله معروف را به یاد بیاوریم که:"هنگام عبوراز رودخانه زمان مناسبی برای تعویض اسبها نیست".  
http://t.me/navidtorbatkabar

http://navidtorbat.ir/fa/News/5784/دلزدگی-سیاسی-یا-آرامش-قبل-از-طوفان
بستن   چاپ