رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی:
زیبنده نیست که یک مدیر با حرفهای عوامانه بازار زعفران را آشفته کند
پنجشنبه 11 مهر 1398 - 19:04:04
پایگاه خبری نوید تربت: Navidtorbat.ir

ملاک برنامه ریزی صحبت های عوامانه نیست فقط کارشناسان نظر بدهند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در جلسه  هم اندیشی زعفران تربت حیدریه گفت: متاسفانه برخی مدیران شهرستانی بجای طرح مباحث کارشناسی برگرفته از اعداد وارقام و تحلیل های مستند و مستدل، تحت تاثیر رفتار و گفتار برخی صحبت های عوامانه و خیابانی، بازار زعفران را آشفته می کنند و این زیبنده یک مدیر نیست.

به گزارش نوید تربت،محمدرضا اورانی افزود: بر اساس آماری که از گمرک گرفتیم، میزان صادرات پارسال زعفران 281 تن بود و در نیمه نخست امسال نیز 78 تن صادرات زعفران داشتیم و اگر ما این 2 رقم را کنار هم بگذاریم  و با میزان تولید زعفران مقایسه کنیم، در واقع زعفرانی نباید موجود باشد.

 

تولیدکننده زعفران باید نگاهش به بازارهای جهانی باشد

وی گفت: نکته دوم اینکه اگر سطح زیر کشت 114 هزار هکتار زعفران در کشور را ملاک بگیریم، 90 هزار هکتار به استان ما  اختصاص دارد و 15 هزار هکتار هم به خراسان جنوبی  و از این روی با همه تبلیغات غیرواقعی که می گویند: "اینک زعفران در همه جای کشور کشت شده"، از این عدد فقط 9 هزار هکتار باقی می ماند.

اورانی افزود: اهمیت این ارقام زمانی بیشتر مشخص می شود که بدانیم 6 هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در خراسان شمالی هنوز به  حساب نیامده و لذا بهتر است با تکیه بر این آمار علمی، ذهن خود را در وسط یک مسیر غلط متوجه و متمرکز نکنیم.

وی تصریح کرد: نکته سوم اینکه اگر زعفران تا چند سال پیش صرفا به عنوان یک ادویه به جهان صادر می شد، امروز از مرز ادویه و طعم دهنده غذا گذشته و به عنوان یک دارو مطرح و صادر می شود و این یعنی یک رزش افزوده جدید و حالا ما این میزان 400 تن تولید را اگر به جمعیت جهان تقسیم کنیم، باید دنبال ظرفیت‌های تولید جدید برویم و تولیدکننده ما نگاهش به بازارهای بیرون باشد و خود را محدود به مصرف داخلی نکند.

 

برنامه ما برای زعفران دربرگیرنده منافع ملی است نه نفع یک گروه خاص

اورانی افزود: چهارم اینکه بورس و شفاف سازی هم برای کشاورز، هم برای واسطه ها و هم برای تاجری که می خواد یک نگاه منطقی به بازار داشته باشد، روشی نوین و مفید می باشد و لذا خطاب به کسانی که از عملکرد بورس انتقاد دارند، می گوییم شما چه سابقه خوبی از زعفران  قبل از اینکه بورس زعفران ایجاد شود، در ذهن تان دارید؟ وی با بیان اینکه تعریف و برنامه ما از زعفران دربرگیری منافع ملی حاصل از تولید و صادرات آن می باشد و نه نفع شخصی یک گروه خاص.

وی گفت: قبل از بورس هیچ  سابقه درخشانی از زعفران در ایران به چشم نمی خورد و در عین حال ادعا نداریم با ورود بورس تمام مشکلات زعفران کاران را  توانستیم برطرف کنیم.

 

مخالفین بورس زعفران همان دلالانی هستند که منافعشان به خطر افتاده

به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی جای بسی تاسف است که می شنویم کسانی که امروز منافعشان از ایجاد بورس به خطر افتاده، می گویند "کاری می کنیم سازمان تعاون روستایی زعفران حاصل از خرید توافقی را به دریا بریزد" و روز دیگر ادعا می کنند که "کاری می کنیم بورس زعفران" موفق نشود.

اورانی ادامه داد: از کسانی که دست اندر کار برنامه ‌ریزی زعفران هستند می خواهم نقش سخنگویی کسانی که منافعشان با سیاست‌های دولت برای حمایت از زعفران کاران به خطر افتاده را، بازی نکنند.

وی  گفت: پیشنهاد می کنیم نخست شهرستان هایی که دست‌ اندرکار زعفران هستند، کشاورزان تحصیل کرده، زعفران کاران تحصیل کرده یا فرزندان تحصیلکرده آن ها را شناسایی و برای این افراد کارگاه های آموزشی آشنایی با ادبیات و الفبای بورس را دایر کنید زیرا با این شیوه قادر خواهیم بود زعفرانکاران را به سلاح علم روز تجهیز ودر نتیجه قادر شویم از این ظرفیت جدید یعنی بورس کالایی زعفران به نحو مطلوب استفاده کنیم.

اورانی افزود: نتیجه این فرایند آن است که زعفرانکاران و به خصوص کل مالکان، در فصل برداشت گل زعفران تنها به اندازه نیاز خود زعفران را وارد بازار کنند و با کمک بورس جلوی افت قیمت را بگیرند.

وی راهکار دیگر حمایت از محصول زعفران را اجرای طرح خرید توافقی با کمک تعاون روستایی دانست.


http://t.me/navidtorbatkabar

http://navidtorbat.ir/fa/News/4443/زیبنده-نیست-که-یک-مدیر-با-حرفهای-عوامانه-بازار-زعفران-را-آشفته-کند
بستن   چاپ