پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.irنوید تربت- ششمین دوره جشنواره تاک پلو با حضور معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی تعدادی از مدیران دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان گردشگری در شهرستان خلیل آباد برگزار شد.
به گزارش نوید تربت به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خلیلآباد با اشاره به برگزاری ششمین دوره این جشنواره افزود: معرفی ظرفیتها و جاذبههای گردشگری شهرستان از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.
محمد نظام آبادی گفت: تاک پلو یکی از غذاهای محلی و محبوب شهرستان خلیل آباد است که همه ساله در فصل بهار با توجه به رویش برگهای درخت انگور و فصل برداشت برگ مو در این شهرستان پخت میشود.
وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره تاک پلو بیش از 100 نفر انواع تاک پلو را آماده کرده بودند که در جشنواره داوری به سه نفر برگزیده حوایزی اهدا شد.
نظام آبادی تصریح کرد: شهرستان خلیلآباد با شش هزار هکتار باغات انگور قطب تولید انگور در استان بوده که سالانه بیش از صد هزار تن محصول و روزانه بیش از 30 تن برگ انگور نیز برداشت میشود.
وی گفت: اکنون بیش از 23 رقم انگور در خلیلآباد تولید میشود که ارقام بیدانه آن مانند پیکامی و عسکری مناسب تبدیل به کشمش و ارقام دانهدار مانند سبز مال، ریش بابا و رزقی نیز مناسب محصولاتی نظیر طیفی و مویز است.
شهرستان خلیلآباد یکی از شهرستانهای استان خراسان رضوی است که بین کاشمر و بردسکن واقع شدهاست، خلیلآباد در فاصله 20 کیلومتری بردسکن و 12 کیلومتری کاشمر قرار دارد. شغل بیشتر مردم خلیلآباد کشاورزی است و محصول عمده در این شهرستان انگور است، بیشتر مردم خلیلآباد محصول انگور خود را در جاهای مخصوصی که «کشمش خانه» نامیده میشود و با روشهای سنتی به کشمش تبدیل میکنند و میفروشند.
http://navidtorbat.ir/fa/News/17672/جشنواره-تاک-پلو-در-شهرستان-خلیل-آباد-برگزار-شد