معرفی و نقد کتاب میرخانه
دوشنبه 4 مرداد 1400 - 20:16:53
پایگاه خبری نوید تربت: http://www.navidtorbat.ir

پایگاه خبری نوید تربت با هدف تشویق شهروندان فرهیخته نویسنده، علاوه بر ستون« چشمی به سوی آسمان» در دوهفته نامه نوید خراسان که اختصاص به آشنایی با شاعران و ادیبان تربت حیدریه دارد، ستونی را به معرفی و نقد آثار نویسندگان تربت حیدریه اختصاص داده است.

در اولین قسمت سمانه حافظی نیا عضوانجمن نویسندگان اوسنه، به معرفی و نقد کتاب میرخانه می پردازد.

میرخانه اولین اثر نویسنده جوان، فاطمه امامی، کاری است که خانه در آن هویتی مستقل دارد و عنصر اصلی داستان به شمار می رود و تمام داستان حول محور آن می چرخد.طرح جلد هنرمندانه آن گویای این مطلب است و روح اثر را در خود جای داده است.

این کتاب اثری است آمیخته با هنرهای بصری که با خواندنش زیستن در خانه را به شکلی دیگر

تجربه می کنید. داستان خانه ای است که می تواند شبیه هر خانه ای باشد اما نیست و رازی در دل دیوارها و اتاق ها و حوض خانه اش نهفته است که سحر، نوه ندیده میرآقا صاحب خانه را به صرافت کشف این راز سر به مهر می اندازد.

راوی چهارده ساله با دیدن خطوط روی دیواراتاقش کنجکاو می شود و سوال ها شروع  می شود و داستان از همین جا آغاز می گردد. "امروز روی دیوار اتاقم که چهارده سال می شود و اتاق من است، ردی عجیب دیدم. درست چند انگشت بالاتر از پایین تختم ، جایی که کمی آن طرف ترش تابلویی به دیوار است و بالاش یک عروسک کوچک آویزان، همان جا که موقع خواب بارها

بهش خیره شده ام و فکرها کرده ام، امروز می بینم چیز دیگری وجود دارد. ردی شبیه به یک نوشته".

نویسنده از سه راوی برای بیان روایت استفاده کرده است. راوی اول شخص میرآقا( در قالب نامه های به جا مانده ) راوی دوم شخص(سحر نوه ندیده میرآقا) و راوی سوم شخص دانای کل. کار از نظر فرم تکنیکی است اما تکنیک زده نیست و نویسنده روایت را فدای فرم نمی کند. تعلیق از نوع درونی با شیوه روایت به ویژه لحن راوی اول شخص هم گام است.

اثر پر از تصاویر و توصیف های بسیار خوب است که تسلط و تخیل نویسنده را برآنچه می نویسد، نشان می دهد . نویسنده کسی است که اشراف خوبی به برخی هنرهای تصویری و تجسمی دارد و شما در اثر پیش رو به وضوح این تسلط رامی بینید که با انتقال حس به شکل درست به مخاطب همراه است .

از دیگر ویژگی های این اثر وجود المان های بومی - شهری شهرستان تربت حیدریه و اشاره تاریخی داستان به ماجرای حمله مغول و قبرستان قدیمی شهر و باغ ملی و بی بی دختران است که خواندن  اثر را برای مخاطب بومی لذت بخش تر می کند.

 از دیگر مولفه های جذاب اثر شخصیت درونی سحر با نگاه دقیق و حساسش به پدیده های پیرامون و آدمهاست که بار روایت بخش عظیمی از رمان را به دوش می کشد و رمان را خوش خوان تر می کند.


http://navidtorbat.ir/fa/News/13557/معرفی-و-نقد-کتاب-میرخانه
بستن   چاپ