«حصار» تربت حیدریه؛ بهشت گمشده در حصار کم توجهی
دوشنبه 20 خرداد 1398 - 11:02:15

«حصار» تربت حیدریه؛ بهشت گمشده در حصار کم توجهی

 

مقدمه: آقای حسینی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران( ایرنا) در تماسی که با مدیر مسؤل نشریه نوید خراسان و پایگاه خبری نوید تربت داشت گفت: می خواهد گزارشی از مناطق ییلاقی تربت حیدریه تهیه کند. به وی روستای زیبای حصار را پیشنهاد کردیم. گزارش ذیل که از نگاه یک خبرنگار بی طرف می باشد نشان دهنده نقاط قوت و ضعف این منطقه زیبای ییلاقی است که اگر مسؤلین شهرستان و بخش و نیز دهیار و اعضای شورا تلاش نمایند می توانند ضمن برطرف نمودن ضعف ها از جمله راه ارتباطی و سرویس های بهداشتی، موجب رونق گردشگری و به دنبال آن ایجاد اشتغال در منطقه گردند.

 

*یک روز گرم و مکانی سرسبز برای استراحت و تفرج

اگر در یک روز گرم تابستان به دنبال مکانی سرسبز و خرم در تربت حیدریه هستید یکی از بهترین پیشنهادها بهشت گمشده این خطه یا همان روستای زیبای حصار است که باید در اولویت سفر قرار دهید.

 

 

شهرستان تربت حیدریه دارای چهار بخش مرکزی، جلگه رخ، کدکن و بایگ است که شهر بایگ به مرکزیت بایگ دارای هشت روستا، هزار و 105 خانوار و نزدیک به پنج هزار و 500 نفر جمعیت است و روستای حصار یکی از این هشت روستا با جمعیت هزار و 178 نفر در قالب 426 خانوار است که 583 نفر از جمعیت آن را بانوان تشکیل می‌دهند.

از تربت حیدریه که به سمت غرب حرکت کنید بعد از طی 20 کیلومتر مسافت به بایگ می‌رسید و از آنجا تا روستای حصار نیز 25 کیلومتر راه پر پیچ و خم را باید بگذرانید تا به روستای زیبا و خوش آب و هوای حصار برسید و تازه آنجا خواهید فهمید چرا نام این روستا در فرهنگ عامه این خطه "بهشت گمشده" است.

 

* دو جلوه زیبایی روستای حصار

روستای حصار از حیث زیبایی دارای دو بعد معماری دست ساز بشر و معماری خالق تواناست زیرا از یک سو سبک خانه سازی در آن شما را یاد روستای زیبای ماسوله در استان گیلان می‌اندازد و از سویی دیگر از لحظه‌ای که وارد بستر کم عمق رودخانه آن می‌شوید به هنگام عبور از مسیر 24 کیلومتری آن سواره یا پیاده، در دو طرف رودخانه تابلوی زیبایی از شکوه نقاش توانای خلقت را به نظاره می‌نشینید.

از درختان سر به فلک کشیده سرو و چنار گرفته تا درختان مثمری چون آلو، تمشک، زردآلو، گیلاس، گردو، بادام، آلبالو و گلابی و اوج این زیبایی‌ها زمانی کامل می‌شود که برگ درختان با وزش باد به تکاپو بیفتند و با سمفونی خوش الحان پرندگانی چون گنجشک، قناری و یاکریم در هم آمیخته شوند.

 

 

* مشکلاتی که "حصار" را محصور کرده‌اند

با همه این زیبایی‌ها که هر چه بگویم کم است غالب گردشگرانی که به این منطقه سفر کرده‌اند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کردند که راه ناهموار، فقدان امکانات اقامتی و رفاهی و به خصوص فقدان سرویس بهداشتی باعث شده تا دیگر فکر سفر به این منطقه را از ذهن خود دور کنند.

گردشگری که به اتفاق خانواده خود از مشهد به حصار سفر کرده بود به خبرنگار ایرنا گفت: اینکه برای استفاده از آب آشامیدنی باید به ویلاهای خصوصی مراجعه کنیم زیاد مشکل نیست و اهالی مهمان نواز این منطقه حتی در پشت دیوار ویلاهایشان برای گردشگران شیر آب از داخل منزل تعبیه کرده‌اند تا مراجعان به رایگان از آنها استفاده کنند.

امیر اعظمی افزود: اما اینکه گردشگران برای رفع قضای حاجت مجبورند تا لا به لای درختان و یا به باغ‌های اطراف بروند بسیار تأسف بار است چون موجب آلوده کردن محیط زیست منطقه و انتشار بوی بد در اطرف می‌شود.

وی گفت: عمق این فاجعه زمانی بیشتر مشهود می‌شود که صاحبان باغ یا با تذکر شفاهی و یا بیل به دست بیایند و از کار اصلی خود منصرف شوند و برای پاکیزه کردن محیط مجبور به تلاش شوند و قید میزبانی از هر مسافر و گردشگری را بزنند.

 

گردشگر دیگری نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به راه ارتباطی نامناسب تا روستای حصار گفت: پس از بازگشت از سفر برای تعمیر ماشین خود باید متحمل هزینه زیادی شوم و در شرایط فعلی اقتصادی، علاوه بر هزینه سفر، باید بابت سرویس وسیله نقلیه خود نیز مجبور به هزینه شوم که این امر به هیچ عنوان مقرون به صرفه نیست.

علی سالاری افزود: این بدان خاطر است که راه پر پیچ و خم و بسیار ناهموار روستای حصار  و بخصوص مسیر خاکی از ابتدای جاده تا داخل رودخانه باعث می‌شود جلوبندی و کمک فنر ماشین‌ها بعد پایان این سفر خراب شوند و صاحب وسیله نقلیه به طور حتم باید به تعمیرکار مراجعه کند.

 

 

* حصار هنوز جز مناطق گردشگری خراسان رضوی قرار نگرفته است

در همین ارتباط بخشدار بایگ به خبرنگار ایرنا گفت: نمی‌خواهم گناه را گردن فرد خاصی بیندازم اما در اینجا با چند مشکل مواجهیم که مهمترین آن این است که روستای حصار هنوز در زمره مناطق گردشگری استان خراسان رضوی قرار نگرفته است و لذا گردشگران باید با همین وضعیت بسازند.

  

حسین خوش طینت افزود: مشکل دوم، جمعیت دقیق روستاست با این توضیح که در اصل بیش از دو هزار نفر در قالب 800 خانوار در این منطقه ساکن هستند ولی در سرشماری سال 95 جمعیت آن هزار و 178 نفر در قالب 426 خانوار برآورد شد یعنی چون مردم این منطقه در حال تردد هستند و به اصطلاح یک جانشین و دارای سکونتگاه دائم نیستند به همین خاطر متولیان امر و برنامه ریزان در عمل با دو آمار متغیر و یا متناقص از جمعیت مردم این منطقه مواجه هستند.

وی ادامه داد: مشکل سوم وجود جمعیت پیر روستای حصار است چون افراد مسن رغبتی به سرمایه گذاری در حوزه گردشگری ندارند و از این رو برای ایجاد زیرساخت‌های لازم توسعه از جمله امکانات رفاهی و اقامتی، به دنبال جذب سرمایه گذار هستیم.

بخشدار بایگ گفت: البته می‌دانیم که حتی در صورت جذب سرمایه گذار تا زمانی که روستای حصار وارد طرح‌های گردشگری خراسان رضوی نشود استعدادهای خوب و نهفته اش، به ظهور نخواهد رسید و این طرح نیز در عمل با شکست مواجه خواهد شد.

خوش طینت افزود: هم اکنون هشت باب استخر پرورش ماهی در این روستا فعال شده است که علاوه بر تأمین مصرف ماهی تربت حیدریه محصولاتش به دیگر شهرهای استان نیز عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه روستای گردشگری حصار در نزدیکی روستای بسگ به عنوان مرکز تولید ابریشم ایران قرار دارد ظرفیت خوبی برای توسعه توتستان دارد و می‌تواند در توسعه صنعت ابریشم بافی هم پوشانی خوبی با روستای بسگ داشته باشد.

بخشدار بایگ گفت: روستای حصار همچنین دارای حیات وحش نادری است که نمونه آن وجود قوچ کمیاب اوریال است که حتی می‌توانیم آن را برای حیات وحش حفاظت شده نیز تعریف کنیم که متأسفانه تا الان این کار نیز انجام نشده است.

خوش طینت در پاسخ به علت فقدان سرویس‌های بهداشتی عمومی در این منطقه با بیان اینکه وجود سرویس‌های بهداشتی از پیش پا افتاده‌ترین امکانات هر منطقه گردشگری است افزود: تشویق اهالی روستا به تبدیل منازلشان به اقامتگاه بومگردی از جمله راه‌هایی است که می‌تواند این مشکل را برطرف کند و باید روی آن کار شود.

وی ادامه داد: این منطقه دارای محصولات باغی بسیار مرغوبی نظیر هلو، گلابی و آلوست که اگر بر روی فرآوری آنها نیز سرمایه گذاری صورت گیرد زمینه رشد اقتصادی منطقه فراهم خواهد شد.

به هر روی لازمه ایجاد اشتغال پایدار و توسعه، رونق اقتصادی و بهبود وضع معیشتی مردم منطقه، اجرای طرح‌های گردشگری در روستاهای هدف از جمله منطقه بکر و خوش آب و هوای حصار تربت حیدریه است که تحقق این امر نیز نیازمند اهتمام بیشتر مسئولان و متولیان امر است.

منطقه حصار تربت حیدریه به علت طبیعت زیبا و منحصر به فردش از ظرفیت بسیار بالایی برای اجرای طرح‌های مختلف گردشگری برخوردار است که یکی از آنها ایجاد زیرساخت‌های لازم برای احداث اقامتگاه‌های بومگردی است تا مسافران و گردشگران با سفر به این منطقه زیبا، بتوانند چند شب را در این روستا بیتوته کنند و فارغ از هیاهو و سر و صدای مناطق شهری، لحظاتی خوب و شیرین را برای خود و خانواده شأن به ارمغان بیاورند.


http://navidtorbat.ir/fa/News/1192/«حصار»-تربت-حیدریه؛-بهشت-گمشده-در-حصار-کم-توجهی
بستن   چاپ